Blues in Schools otvara Blues Festival u Zagrebu

  1406

  2nd Zagreb International Blues Festival: Sunnysiders, Retro Guru

  150Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 9.6.2011. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Hard Place Zagreb , Ulica hrvatske bratske zajednice 4

  Od 9. do 12. lipnja Zagreb će biti središte blues događanja ujedinjenih u drugo izdanje Zagreb International Blues Festivala.

  Jedan od programa Blues Festivala je prenošenje ljubavi prema glazbi na najmlađe naraštaje. U Americi gdje je program i započeo u organizaciji Blues Foundationa, takve programe i predavanja pod nazivom Blues in Schools održavaju poznati svjetski glazbenici poput Joea Bonamasse

  U Hrvatskoj su ulogu “‘stjegonoše bluesa’ preuzela dva istaknuta blues glazbenika: Tomislav Goluban i Nebojša Buhin.

  Muziku podržava

  Ove godine radionica će se održati u četvrtak 9. lipnja u 13 sati u osnovnoj školi Sesvetska Sela u Sesvetama čime službeno započinje Drugi Zagrebački međunarodni Blues Festival.

  Pod hrvatskim nazivom ‘Upoznajmo glazbu’, Blues in Schools će najmlađem naraštaju pokušati približiti blues i usaditi ljubav prema toj tradicionalnoj glazbi iz koje je proizašla sva današnja moderna glazba.

  Isti dan, ali od 18 sati u Roland Galeriji održat će se otvorenje prodajne izložbe ‘Blues Companions’ trojice slikara i ilustratora: Božidara Milinovića, Vedrana Žanka i Bira Dantesa iz Brazila.

  Milinović i Žanko su članovi udruge Umjetnički Orkestar te autori prvog i drugog vizualnog identiteta Croatian Blues Challenga, a kao poseban gost izložbe brazilski je višestruko nagrađivani karikaturist Bira Dantas. Poznati blues glazbenici na njihovim slikama bit će na prodaju, a cjelokupni iznos prikupljen prodajom slika namijenjen je udruzi za terapijsko jahanje Krila.

  Od 18:30 kratki glazbeni blues program izvest će akustični dvojac Mojo Acoustic.

  Više informacija o festivalu potražite na Zibf.info.

  Muziku podržava