Benjamin Clementine s gudačkim kvintetom nastupa u ljubljanskoj Cvetličarni

  274

  Jedinstveni britansko-francuski glazbenik i pjesnik iz Londona, Benjamin Clementine, potvrdio je nastup u ljubljanskoj Cvetličarni, 17. svibnja, zajedno sa svojim pariškim gudačkim kvintetom koji čini pet francuskih glazbenika.

  U pitanju je koncert u sklopu akustičnih nastupa diljem Europe na koje će se uputiti nakon nedavne turneje po Britaniji i SAD-u s Davidom Byrneom. Na njemu će izvoditi pjesme s dva hvaljena albuma, prvijenca “At Least For Now” za koji je osvojio Mercury nagradu te drugog uratka ” I Tell A Fly” iz 2017.

  Muziku podržava

  Clementine je u mlađim danima svirao gitaru na ulicama Pariza, gdje je i sam stvorio svoj stil. Osim nagrade Mercury, dobitnik je i francuskog Grammyja, a u veljači ove godine Francuzi su mu dodijeli titulu viteza za njegov umjetnički doprinos.

  S obzirom da je najavio samo 24 koncerta za svibanj i lipanj, ovaj slovenski koncert u Cvetličarni prilika je koja se ne propušta. Također vrijedi istaknuti i kako je još prije dvije godine rasprodao nastup u ljubljanskoj Kino Šiški.

  Ulaznice po cijeni od 30,50 eura u prodaji su putem sustava Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

  54 Shares
  Muziku podržava