Ash u Beču

  815

  Ash

  14Kn – 16Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 1.12.2007. @ 20:00
  Mjesto održavanja: Flex Kulturzentrum Beč , Augartenbrücke

  U sklopu svoje jesenske turneje na kojoj promoviraju nedavno izašli “Twilight Of The Innocence“, Ash ponovno svraćaju i u ove krajeve, a najbliže mjesto gdje ih možete pogledati susjedna je Austrija. Nakon što su nedavno otkazali festival u Wiesenu zbog ozljede basiste, potvrđen je njihov nastup u Beču, u subotu 1. prosinca u klubu Flex.

  Osnovani 1992. u Downpatricku, u Sjevernoj Irskoj (imali su samo 15 godina) na čelu s pjevačem Tim Wheelerom, već dvije godine kasnije izdaju mini album “Trailer” zahvaljujući kojem ih Elastica uzima sa sobom na turneju gdje prikupljaju prve simpatije britanske indie publike.

  Drugi album, simbolično nazvan “1977” (godina u kojoj su rođeni članovi benda), kojem je prethodio veliki hit “Girl Fom Mars“, odjeknuo je kao bomba – Britanija je dobila nove idole, idole generacije rođene 1977.

  Muziku podržava

  1997. u bend dolazi gitaristica Charlotte Hatherley koja je dotad svirala u londonskom bendu Nightnurse.

  Nakon ne baš najbolje prihvaćenog “Nu-Clear Sounds“, 2001. nastavljaju sa formulom koja se pokazala tako uspješnom na drugom albumu – punk pop meets teenie-hype – i izdaju odličan album “Free All Angels“. Popularnost im je tih godina na vrhuncu, a u ljeto 2005. U2 ih poziva kao predgrupu na svoju stadionsku turneju. Album koji predstavljaju zove se “Meltdown” i puno je žešći od svojih prethodnika. Dio benda seli u New York, a dio u Škotsku.

  Nakon što je 2006. Charlotte otišla iz benda kako bi se posvetila solo karijeri, Ash ponovo postaju trio i u New Yorku snimaju novi album, “Twilight Of The Innocence”.

  Ulaznice su u pretprodaji 14 EUR, na dan koncerta 16 EUR, a možete ih kupiti na musicticket.at.

  Ulaz se otvara u 19:30, a koncert počinje u 20:30 h. Predgrupe nema pa se nadamo da će Ash svirati što duže.

  Muziku podržava