Anat Cohen Quartet na Avantgarde Jazz Festivalu

  1272

  1. Avantgarde Jazz Festival: Anat Cohen Quartet

  100Kn – 120Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 27.5.2011. @ 21:00
  Mjesto održavanja: Kazalište Antonio Gandusio Rovinj , Trg Maršala Tita 3

  Anat Cohen Quartet, predvođen izraelskom multiinstrumentalisticom i jednom od ponajboljih klarinetistica na svijetu, nastupit će – u sklopu 1. Avantgarde Jazz Festivala27. svibnja na pozornici Monte u starogradskoj jezgri Rovinja u kazalištu Antonio Gandusio (promjena lokacije zbog najave lošeg vremena).

  Dobitnica je nekoliko prestižnih nagrada i priznanja: Jazz Journalists Association četiri je godine zaredom proglašava najboljom klarinetisticom, a prema izboru kritičara Down Beata 2010. godine osvaja prvo mjesto u tri kategorije (Jazz Artist Rising Star, Soprano Saxophone Rising Star i Clarinet Rising Star).Uz jazz glazbu počela je svirati u raznim glazbenim stilovima u kojima je klarinet dio tradicije, između ostalog u klezmer i brazilskoj glazbi, dixielandu, te kolumbijskoj i venecuelanskoj folk glazbi. Nastupa diljem svijeta i surađuje s poznatim jazz glazbenicima. Djeluje u raznim sastavima, ansamblima i brojnim orkestrima, a vodi i vlastite skupine s kojima je snimila samostalne, od strane kritike hvaljene albume.

  Cohen je posljednji album “Clarinetwork Live at the Village Vanguard” objavila 2010. godine i u Rovinj dolazi sa svojim kvartetom u kojem su pijanist Jason Lindner, bubnjar Daniel Freedman i basist Joe Martin.

  Početak koncerta je u 21 sat, ulaz od 20 sati, a cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 120 kn (slobodno sjedenje) i 100 kn (stajanje). Ulaznice za koncert Anat Cohen Quarteta moguće je kupiti u Maistrinim hotelima, te na prodajnim mjestima sustava Eventim (na Muzika.hr – kupovina ulaznica).

  Muziku podržava