A Weekend Block Party – novi zagrebački open-air festival otkrio program

  1253

  Proljeće je pred vratima, a s njim i novi gradski festivali na otvorenom. A Weekend Block Party novi je trodnevni opet-air festival u organizaciji The Garden i Pozitivan ritam timova koji će se od 30. ožujka do 1. travnja održati u dvorištu zagrebačke pivovare The Garden Brewery na Žitnjaku. Lokalna i strana imena te bogat popratni program sada je poznat javnosti.

  1Plesni petak

  30. ožujka, otvaraju Zagreb All Stars DJs, a Felver, Sergej i Ivona Kovačević te Ilija Rudman, eklektični i disco producent i DJ. Pridružuje im se Grim koji dolazi čak s Ibize, a svoju selekciju predstavljaju i residenti pivovare Nick & Pepi.

  2Dub subota

  31. ožujka, rezervirana je za Lee Scratch Perryja, glazbenog producenta i inovatora koji je od ’50-ih godina utjecao na dub, reggae, techno i ska žanrove. Ovaj dobitnik Grammyja poznat je i po suradnji s Bobom Marleyem te je svrtan i na Rolling Stone ljestvicu 100 nautjecajnijih izvođača svih vremena. U live nastupu pridružuje mu se dub legenda Mad Professor koji je godinama u vrhu UK i svjetskog dub zvuka, jako cijenjen u miksanju albuma, po legendarnim nastupima, ali i remiksevima za Massive Attack ili Sade. Lokalni Dubolik & Lo Peaks, kao i Dr. Obi & Anja G, predstavljaju roots, dub i bass, a priključuju im se One Dread bend, kao i Bass Culture Sound System, najstariji zagrebački reggae crew.

  3Hip-hop nedjelja

  1. travnja, festival dovodi Pharoahea Moncha, međunarodno cijenjenog hip-hop umjetnika iz Amerike. No Fakin DJs iz UK-a, donose svoja glazbena otkrića na vinilima, a uz njih je tu i Mad Nice. Naš Phat Phillie, jedan od hip-hop autoriteta predstavit će svoju selekciju, a Hrvatska Funk Delegacija, pravi istražitelji vinila, predstavit će moćni funk i soul zvuk.

  4Bogat popratni sadržaj

  foto: Antun Cerovecki

  Na rasporedu je radionica DJ-inga koju vodi DJ Venom, plesna škola Funkadelik koja će pokazati street i klupske stilove plesa te njihov razvoj kroz funk, break, hip-hop, house i dancehall glazbu. Cijela hip-hop nedjelja ne bi bila potpuna bez graffiti umjetnika koji će dati posebnu vizualnu dimenziju događaju. PDV će osigurati odličan kutak s glazbenim merchom, kao i sjajnu kolekciju njihovih izdanja ploča.

  5Popusti na ulaznice

  Produkcija će biti upogonjena Funktion 1 sustavom, dok će za sam događaj kupci ulaznica po pretprodajnim cijenama moći ostvariti popuste od 10% na kupovinu ulaznica za Seasplash i Love International festivale, na prodajnim mjestima Entria u The Garden Brewery i Pločniku.

  Ulaznice za AWBP dostupne su u sustavu Entrio.hr (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark). Pretprodajna cijena za sva tri dana je 220 kn. Dnevne ulaznice za petak u pretprodaji su po 70 kn, a za subotu i nedjelju po 90 kn. Na dan događaja, ulaznice za subotu i nedjelju će biti po 120 kn.