6. Fil(m)harmonija: “Napokon spas!” Harolda Lloyda u Kinu Europa

  Fil(m)harmonija: ‘Napokon spas!’

  60Kn
  Datum i vrijeme: Srijeda, 8.11.2017. @ 20:30
  Mjesto održavanja: Kino Europa Zagreb , Varšavska 3

  Fil(m)harmonija: ‘Napokon spas!’

  60Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 9.11.2017. @ 20:30
  Mjesto održavanja: Kino Europa Zagreb , Varšavska 3

  Fil(m)harmonija: ‘Napokon spas!’

  60Kn
  Datum i vrijeme: Petak, 10.11.2017. @ 20:30
  Mjesto održavanja: Kino Europa Zagreb , Varšavska 3

  Šestu sezonu zaredom Zagreb Film Festival i Zagrebačka filharmonija na platno zagrebačkog kina Europa donose najveće klasike iz ere nijemoga filma. Novi naslov koji će biti izveden u sklopu Fil(m)harmonije vrtoglava je slapstick komedija “Napokon spas!” (“Safety Last”, 1923.) Harolda Lloyda.

  Na ukupno šest izvedbi, u srijedu, četvrtak i petak, 8., 9. i 10. studenog s početkom u 18.30 i 20.30 sati, zagrebački će filmofili, ljubitelji klasične glazbe, ali i svi oni željni jedinstvenog audiovizualnog iskustva, uživati u najpoznatijoj komediji legendarnog Harolda Lloyda (1893. – 1971.) koji uz Charlieja Chaplina i Bustera Keatona, pripada probranom panteonu najvećih komičarskih zvijezda nijemog filma.

  Muziku podržava

  Lloydov nezaboravni komični lik ‘optimistična mladića u konfekcijskom odijelu’ (the Glass Character) predstavlja jedan od vrhunaca zlatnog doba američke nijeme komedije, a nadolazećim projekcijama njegove najpoznatije komedije “Napokon spas!” (“Safety Last!”) obilježavamo 100. obljetnicu otkako je ovaj legendarni lik prvi put ugledao veliko platno. Glazbu iz filma koju je skladao veliki Carl Davis izvodi orkestar Zagrebačke filharmonije, uz ravnanje maestra Krešimira Batinića.

  Ulaznice za projekcije iz programa Fil(m)harmonije mogu se kupiti na blagajni kina Europa i na njihovoj web stranici po cijeni od 60 kuna. Za projekcije iz programa Fil(m)harmonije nema rezervacija ni popusta za djecu i za grupne dolaske.

  Muziku podržava
  Stisni