“Mylo Xyloto” najzaslužniji za porast prodaje digitalne glazbe u Britaniji

Muzika.hr
936

Aktualni studijski uradak grupe ColdplayMylo Xyloto” nazaslužniji je što je već u listopadu premašen broj ukupno prodanih albuma u digitalnom formatu iz 2010. godine.

Britanska fonografska industrija (British Phonographic Industry) objavila je podatke kako je već prodano 21.3 milijuna digitalnih kopija dotičnog albuma i tako premašena prošlogodišnja brojka u apsolutnom iznosu, kao i da sada digitalni albumi predstavljaju 26.2% ukupno prodanih albuma, što je porast u odnosu na prošlu godinu od 17.5%.

Ovako dobar rezultat digitalne prodaje direktna je posljedica uspjeha novog albuma grupe Coldplay “Mylo Xyloto”, jer je peti studijski album ovog popularnog britanskog rock benda dostigao rekord u prodaji digitalnih albuma u prvom tjednu po objavi, s više od 80.000 preuzimanja.

Muziku podržava

Predstavnici britanske fonografske industrije izjavili su da su ovo ohrabrujući rezultati na polju digitalne prodaje, jer se pravi val prodaje tek očekuje u vrijeme predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika.

Album “21” kantautorice Adele još uvijek drži prvo mjesto kao najprodavanije digitalno izdaje ikada i prodan je u gotovo dvostruko većoj tiraži od albuma “The Fame Monster” Lady GaGe.

U ovogodišnji Top 10 najprodavanijih najviše šanse za ulazak imaju još i Rihanna s albumom “Loud” te Jessie J s albumom “Who You Are“, priopćeno je je iz BPI-a.

Muziku podržava