Svestrani David Duchovny, najpoznatiji kao detektiv Mulder iz Dosjea-X, svestrani je umjetnik, a jedan od talenata mu je i glazba. Upravo je objavio drugi album “Every Third Thought“.

Naravno da smo odmah bacili uho jer ga je Dave Mulder Duchovny stavio na Soundcloud gdje smo očekivali nešto između bluesa i countryja da bismo pročitali da se radi o alternativnom rocku. Prema etiketi. Nama je to zazvučalo kao soft-rockić i alternativni pop, iako se mamojebac iz Kalifornikacije želi predstaviti kao muškarčina. Ali nema potrebe za time kad na albumu zbilja ogoljuje dušu i prošlost pa piše o preminulom ocu, razvodu, pokojnim vezama i sredovječnim tegobama. Duchovny je pri govoru o albumu rekao i da je pišući sve promatrao znanstveno-poetski jer u dvjema suprostavljenim perspektivama vidi zajednički nazivnik. Dakle, kombinirao je mulderovsku intuiciju i kalifornikacijsku požudu…

Muziku podržava

Album izlazi tri godine nakon prvijenca “Hell or Highwater“, točnije 9. veljače, a već je sad dostupan na preslušavanje na servisu Soundcloud.

 

Muziku podržava