Morrissey iz protesta ne ide u Kanadu

domination
1257

Kao protest protiv godišnjeg izlova tuljana, Morrissey ne želi u sklopu turneje svratiti u Kanadu. Najavljeno je da bi unatoč pokušajima za sprečavanjem pokolja, u slijedećih nekoliko tjedana moglo biti ubijeno više 325.000 mladih tuljana.

Pjevač tako ne želi, uz SAD i Europu, u sklopu promoviranja albuma “Ringleader Of The Tormentors” posjetiti i Kanadu te je na svojem oficijalnom siteu upravo spomenuto naveo kao razlog.

Tamo stoje riječi: “Svjestan sam da nedolazak Morrisseyja u Kanadu ne donosi apsoultno nikakav ekonomski gubitak za tu zemlju, ali ovo je moje način da protestiram protiv tog užasnog krvoprolića, najvećeg na svijetu. Kanadski premijer tvrdi da je to i ekonomski i ekološki opravdano, ali to nikako ne može biti istina.

To je okrutno i barbarski, a novac je jedini razlog za modnu industriju. Također tvrde da će tako ponuditi posao mnogim ljudima u lokalnoj zajednici, ali to nije nikakva isprika ljudima koji jednostavno žele nositi tu kožu. Pa i Njemačke plinske komore nude posao ljudima!”

Muziku podržava