VIP Now i HBO vam nude brojne premijere: spin-off “The Big Bang Theory” u kojoj pratimo mladog Sheldona, Benedicta Cumberbatcha u ulozi dekadentnog aristokrata Patricka Melrosea, krimić prema romanima J. K. Rowling te serije o korporacijskim spletkama, intrigama u kozmetičkom salonu i maturantskim zabavama!

1“Mladi Sheldon” (“Young Sheldon”)

Stiže prednastavak “Teorije velikog praska” koji prati devetogodišnjeg Sheldona Coopera dok pohađa srednju školu i nastoji se uklopiti u svijet oko sebe, a obitelj i prijatelji se pokušavaju nositi s njegovim jedinstvenim intelektom. Mladom Sheldonu nije lako biti genijalni um i odrastati u istočnom Teksasu, gdje caruju američki nogomet i Crkva. Njegov otac George pokušava se snaći kao srednjoškolski trener američkog nogometa i kao otac dječaka kojeg ne razumije. Sheldonova majka Mary žestoko štiti i odgaja svog sina u gradu u koji se on jednostavno ne uklapa. Sheldonov stariji brat Georgie trudi se najbolje što može u srednjoj školi, ali teško je biti kul kad pohađaš iste predmete kao tvoj čudni devetogodišnji brat.

Naposljetku, tu je Sheldonova sestra blizanka Missy koja katkad zamjera što Sheldon dobiva svu pozornost, ali također ostaje jedina osoba koja Sheldonu može pouzdano reći istinu. Zvijezda “Teorije velikog praska” je genijalni Jim Parsons, neponovljiv u ulozi odraslog Sheldona, a sada ćemo vidjeti može li Iain Armitage ostaviti trag u ulozi mladog Sheldona…

Cijela prva sezona dolazi na HBO GO 1. lipnja, a druga sezona će biti dostupna ove jeseni.

2“Patrick Melrose” (“Patrick Melrose”)

Benedict Cumberbatch (“Sherlock”) glumi Patricka Melrosea, aristokrata i ciničnog plejboja koji se trudi popraviti štetu nanesenu očevim zlostavljanjem i majkom koja je prešutno odobravala takvo ponašanje. Temeljena na seriji romana Edwarda St. Aubyna, serija “Patrick Melrose” kritički secira britansku višu klasu dok pratimo bolnu odiseju glavnog lika od duboko traumatičnog djetinjstva i ovisnosti u odrasloj dobi do konačnog oporavka i iskupljenja.

Napeta i humoristična televizijska saga obuhvaća jug Francuske u 60-ima, razvratan New York 80-ih i trezvenu Britaniju s početka 21. stoljeća. Svaka epizoda je ekranizacija jednog od romana Edwarda St. Aubyna, a prati nekoliko intenzivnih dana u Patrickovu životu. Osim Cumberbatcha, u seriji glume još i Jennifer Jason Leigh, Hugo Weaving, Holliday Grainger i Jessica Raine.

Serija je putem HBO GO dostupna od 14. svibnja, dok ćete ju na Cinemax kanalu imati prilike gledati u srpnju.

3“Strike” (“C.B. Strike”)

Rađena prema bestselerima J. K. Rowling (koje je potpisala pseudonimom Robert Galbraith), miniserija “Strike” prati ratnog veterana, sada privatnog detektiva Cormorana Strikea (Tom Burke) koji uz pomoć svoje revne tajnice Robin Ellacott (Holliday Grainger) djeluje iz malog ureda u londonskoj Denmark Street. Iako je pun fizičkih i psihičkih trauma, Strikeov jedinstveni uvid i iskustvo istražitelja vojne policije pokažu se presudnima u rješavanju složenih zločina koji su zbunili policiju.

Svih sedam epizoda serije “Strike” će putem HBO GO biti dostupne od 1. lipnja, a na Cinemax kanalu premijera će biti 2. lipnja u 20:50 sati.

4“Nasljeđe” (“Succession”)

Obitelj Roy – Logan i njegovo četvero djece – upravlja jednim od najvećih konglomerata medija i zabave na svijetu, korporacijom Waystar Royco. Serija “Nasljeđe” prati njihove živote dok razmišljaju što ih čeka u budućnosti kada se njihov ostarjeli otac počne povlačiti iz tvrtke. Radnja je smještena u New York i istražuje teme moći, politike, novca i obitelji.

Logan Roy je žilav i moćan patrijarh i šef Waystar Royca. U braku je s trećom suprugom, Marcijom, koja mu je vrlo privržena partnerica. Kendall Roy, Loganov najstariji sin iz drugog braka, trenutačno je predsjednik obiteljske tvrtke i Loganov nasljednik. Roman Roy, Kendallov mlađi brat, Loganov je sin koji više voli zabavu nego posao. Siobhan ‘Shiv’ Roy, Loganova jedina kći i najmlađe dijete, gradi karijeru u politici. Connor Roy, Loganov najstariji sin i jedino dijete iz prvog braka, živi neovisno od obitelji u Novom Meksiku.

Napetosti rastu kad se Loganov rođendan svede na borbu za prevlast između oca i sina te između braće i sestre. Royeva djeca suočavaju se s teškim izborom dok se sukobljavaju oko kontrole nad tvrtkom i odanosti obitelji. Redatelj serije je Adam McKay, poznat po brojnim komedijama, ali i humornoj drami o svijetu biznisa “Big Short”. Glavna zvijezda serije je uvijek impresivni Brian Cox u ulozi Logana Roya, a u ostalim ulogama su Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook i Matthew Macfadyen.

Serija “Nasljeđe” dolazi u ponudu HBO GO online video streaming usluge 4. lipnja, a premijera na HBO kanalu će biti istog dana u 21 sat.

5 “Pandže” (“Claws”)

Radnja serije odvija se na Floridi te pratimo uspon pet različitih manikerki u salonu za nokte u kojem se događa mnogo više od svilenih manikura i pedikura. U središtu radnje je vlasnica salona Desna koja živi sa svojim psihički bolesnim bratom blizancem Deanom i skrbi se za njega. Osoblje salona čine: Desnina najbolja prijateljica Jennifer, bivša partijanerica koja jedva ostaje trijezna i odgaja dvoje djece iz bivših veza; Tiha Ann, Desnina tajanstvena vozačica koja je ujedno i zaštitarka u salonu; blaga i uštogljena Polly, koja je nedavno bila u zatvoru zbog krađe identiteta te Virginia koja nimalo ne skriva činjenicu da joj je posao vrlo dosadan i da gubi strpljenje za njega.

Dodatan kaos u salon unose Roller koja vodi jedva legalnu kliniku za liječenje bolova, a kroz Desnin salon pere svoju golemu zaradu od nje; Bryce, Jenniferin suprug koji je također odnedavno trijezan i pokušava raditi legalno kao životni trener; dr. Ken Brickman, pravi pravcati liječnik u totalno lažnoj i ilegalnoj klinici te Ujak Tatica, opasni šef južnjačke mafije koji je velik katolik i aktivni biseksualac.

Cijela prva sezona serije “Pandže” stiže na HBO GO 4. lipnja.

6“Tulum do jutra” (“All Night”)

Polusatna humoristična serija od 10 epizoda prati grupu tinejdžera na cjelonoćnoj, zatvorenoj proslavi mature, na kojoj će novi maturanti učiniti sve u svojoj u moći kako bi ostvarili preostale srednjoškolske snove. Ukratko, traže ljubav, seks i osvetu…

Vikendom bindžate uz Muziku i Vip Now.

16 Shares