Mlade osječke melody punk rock nade…

2676

Zovu se Diverzija i sviraju odličan melody punk rock. Kako kažu bilo je to daleke 2002. kada su se okupili s jednom gitarom – Maršalicom od 20W i nekakvim poklonjenim brand new bubnjevima. Nadalje dečki pričaju kako je ideja o osnivanju benda nastala još u 6. razredu kada su imali san o vlastitom punk bendu. Kad su počele prave probe, počele su nastajati prve pjesme: “Izaberi svoj put“, “Želiš li živjeti“, “Instrumental” i “Punk’s Not Dead“.

Njihov prvi nastup uslijedio je ubrzo nakon toga u Matematičkoj gimnaziji u Osijeku gdje su svirali 4 gore navedene stvari i bili oduševljeni pošto su imali koncert već nakon mjesec i pol postojanja. Bio je to skroman početak, posuđivale su se insturmenti za probe, svirke i sl. no polako je sve išlo prema boljem.

Sredinom ožujka 2003. snimili su i svoj prvi demo kojim su pokazali da ih nikako ne treba odbaciti, te da ih treba uzeti s dozom ozbiljnošću. Demo su snimili uz pomoć ‘odraslih’ potpuno besplatno i na njemu se nalazi 8 vlastitih pjesama (“Osma“, “I’m Not So Stupid“, “Stinky Punk Rockers“, “Izaberi svoj put“, “Again“, “Tvoj san“, “Želiš li živjeti”, “Punk’s Not Dead”).

Nakon izdanja demo snimke islijedili su još neki koncerti po Osijeku i Našicama na kojima se već vidjelo oduševljenje publike. Dečki su uspijeli prodati oko 100 primjeraka svog demo uratka i jedino ih je zabrinjavalo ograničavanje školskim obvezama tako da su propali neki koncerti izvan Osijeka (Koprivnica, Čakovec, Sl. Brod, Vukovar), ali ljeto je obećavalo.

Muziku podržava

Početkom rujna 2004.-e krenuli su na snimanje novog albuma. Nakon nekih 5 mjeseci sve je bilo konačno snimljeno i izmiksano. Tada je usljedilo čekanje na tisak i izdavanje same ploče što je potrajalo. No konačno su dečki izdali i svoj prvi album prvijenac pod nazivom “Days Of Our Lives“, te se na njemu nalaze pjesme poput “My Day”, “Freedom”, “Why”, “Anything But School”, “Head Against”, “Stand Up”, “Hired Smiles”, “Growing Up”…

Cijena albuma iznosi 25 kuna i možete ga nabaviti na njihovoj stranici, a dečki nude i za download 5 od 12 pjesama s istoimenog albuma. U najavi su i neki koncerti na Jadranu ove veljače uz podršku starih punkera – Gužve u 16ercu.

Muziku podržava