Miroslav Evačić nova ‘zvijezda’ na hrvatskom etno nebu

1478

Nakon velikog uspjeha Tamare Obrovac koja je bila nominirana za ‘BBC Radio 3 Awards For Music 2004.’, te odličnih kritika za album prvijenac Mojmira Novakovića i KRIES-a, Hrvatska je dobila još jednog etno glazbenika spremnog za svjetski vrh, Miroslava Evačića, koji je već itekako poznat sa svojim glazbenim opusom slušateljima na BBC Radio 3.

Na ovogodišnjem WOMEX-u, svjetskoj glazbenoj manifestaciji i festivalu multikulturalnog karaktera folka, etna i svih oblika glazbenog perfomansa iz cijelog svijeta koji se održava u periodu 26.-30.10. u Newcastle Gateshead u Velikoj Britaniji, putem multimedijalne prezentacije bit će prikazan i Evačićev glazbeni izričaj.

Oni koji ga poznaju složit će se da je Miroslav Evačić kao multiinstrumentalist, tonski snimatelj i glazbeni producent, prije svega vizionar čije glazbene ideje probijaju barijere konvencionalnog. Nakon 10-ak godina djelovanja kao jedan od osnivača i ključnih figura etno-rock sastava Ščukin Berek, 2001. god. započinje svoj glazbeni odmak u avangardnom pravcu.

Muziku podržava

U izdanju Scardone upravo je u pripremi album “Čardaš Blues” kojeg je oplemenio melodijama, ritmovima, i zvukovima svog podravskog podneblja na svojstven i originalan način. Tako je jedan od najcjenjenijih magazina u svijetu po pitanju glazbe – fRoots uvrstio “Čardaš Blues” na playlistu TOP 10 albuma koje preporučuju preslušati, a pjesma “Az a Szep” uvrštena je na “fRRoots 25 Compilation CD” koji dolazi uz godišnji dvobroj tog magazina.

U narednom izdanju magazina fRoots možete pročitati interview, kojeg je Evačić dao na Ethnoambient festivalu u Solinu 2005., a koji je bio pod medijskim pokroviteljstvom tog uglednog svjetskog magazina. Mnogobrojni upiti interesenata iz inozemstva svjedočanstvo su zainteresiranosti vanjskog svijeta prema ovoj vrsti glazbe u nas.

Muziku podržava
Stisni