‘Milijarda ustaje’ na Valentinovo – protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Muzika.hr
905

One Billion Rising priključuje se globalnoj aktivističkoj kampanji s ciljem sprječavanja nasilja nad ženama i djevojčicama.

Na Valentinovo, 14. veljače, povodom obilježavanja 15. obljetnice
osnivanja V-Daya na zagrebačkom će Zrinjevcu u 14 sati početi plesni
‘ustanak’.Na taj način Hrvatska će se priključiti do sada najvećoj globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama. ‘Miljarda ustaje‘ (toliki je broj zlostavljanih žena u svijetu) globalni je prosvjed i poziv ženama ‘da plešući odbiju pristati na status quo sve dok silovanje i kultura nasilja ne nestanu‘.

Organizatori/ce One Billion Rising Croatia su Centar za Ženske studije Zagreb, Centar za žene žrtve rata, K- zona, Savez udruga osoba s invaliditetom Hrvatske, UNDP Hrvatska, istaknute pojedinke i pojedinci, a akciju su podržale i osobe iz javnog života (Nina Romić, Zdenka Kovačiček, Massimo, Le Zbor, U pol 9 kod Sabe…), te predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Muziku podržava

Kampanja ‘Milijarda ustaje’ odvijat će se simultano u 190 zemalja, a pridružilo joj se više od 15.000 organizacija i osoba. U Hrvatskoj će se plesom, osim u Zagrebu, protestirati i u Splitu, Slavonskom Brodu, Zadru, Krapini, Čakovcu, Sisku, Kutini, Rijeci, Križevcima, Slatini, Karlovcu, Virovitici i Koprivnici.

Facebook event

Muziku podržava