Mile Kekin: “Pripremam solo album koji će biti žanrovski drugačiji od Hladnog piva”

Leonora Bedić
9806

Godinu i pol nakon izdavanja albuma “Dani zatvorenih vrata“, Hladno pivo je izbacilo limitirano izdanje istoimenog albuma na dvostrukoj ploči.

Na sinoćnjem druženju u zagrebačkom Pločniku, uhvatili smo Milu Kekina koji nam je prvo otkrio što je sljedeće na repertoaru za Hladno pivo:

“Novi planovi nakon ploče bit će svirke za Novu godinu i dan prije toga u Crikvi. Za Novu godinu smo u Puli, onda idemo u Francusku opet svirati za naše skijaše. Ima i takvih. I nakon toga ćemo vidjet što novoga nosi 2017. Razmišljali smo slaviti 30 godina od osnutka benda, ali to se još predomišljam. Sad svi nešto slave, možda ćemo mi to preskočiti.”Mile će izbaciti i solo album!: “Možda ćemo malo utihnuti prije sljedećeg albuma, a u to vrijeme tijekom 2017. vjerojatno ću izdati jedan solo album s nekim pjesmama koje su muzički malo drugačije. Dakle, opet nakon 15 godina, sad pod imenom Mile i Putnika ili tako nešto, pripremam jedan solo album koji će biti malo žanrovski drugačiji.”

Na pitanje kako će solo album zvučati također smo dobili odgovor: “Bit će na tragu nekakav hommage svim akustičnim izvođačima koje sam cijenio i koje cijenim, koji su isto utjecali na mene. Osim te punk strane, ljudi koji me bolje poznaju znaju da sam uvijek volio Boba Dylana, Toma Waitsa, puno countrya, blues i tako dalje. Tako da ću napraviti album na kojemu će se više osjetiti ti neki drugi utjecaji.”

Još ne zna kako će se album zvati, pa nam nije mogao otkriti ostale detalje, ali kaže kako je trenutno na pola puta te da će to biti nešto čime će se on baviti, a također je istaknuo i da ostali dečki iz benda imaju druge raznorazne muzičke kombinacije.

Muziku podržava

Otkrio je i koje želje i ideje ima za Hladno pivo: “Normalno, paralelno ćemo svirati s Hladnim pivom, ali ćemo pokušati skupiti još malo više iskustva sa strane. Izdat ćemo još koji singl jer na ovom albumu imamo još puno pjesama za koje mislim da zaslužuju spot. Pred ljeto bih definitivno htio da izbacimo spot za pjesmu ‘Barba’, nešto netipično za Hladno pivo”.

A koje sve albume Pivo ima na pločama: “‘Džinovski‘ je izašao na ploči. Koliko znam, to je bio među zadnjim domaćim albumima koji je izašao na LP-u prije nego što je Croatia Records to odlučila prodati. Mislim da je baš skroz zadnji, koji je Croatia Records napravila, bio ‘Govori Pape Ivana Pavla II.’, onda su koliko znam rasprodali postrojenje. Međutim, sad se dogodio taj ‘revival’ i nakon toga smo mi sami to financirali skupa s našim suizdavačima. Koliko se sjećam, izašla je ‘Knjiga žalbe‘ na LP-u, ‘Svijet glamura‘ i ‘Dani zatvorenih vrata’. Dakle četiri od osam, 50% je izašlo na vinilu.

Nadam se da će pločama, zbog povećane potražnje i proizvodnje, malo im i pasti cijena. Bili smo primorani napraviti dupli album jer smo zaboravili da ploča prima samo 44 minute glazbe, a naš album traje 50 i nešto.”

Vraća li se vinil u modu?: “Ja bih volio to. Kao prvo, daje ti više nekog osobnog i prisnijeg kontakta s tim velikim komadom plastike i imaš više prostora likovno se izraziti” zaključio je Mile.

Muziku podržava
Stisni