Mike Shinoda iz Linkin Parka u solo vodama

1604

Fort Minor solo je projekt vokalista i MC-ja grupe Linkin Park, Michaela Kenjia Shinode. Naime, nakon što je Mikeu dozlogrdilo biti u sjeni benda, on se krajem 2004. s tek jednom pjesmom u džepu odlučio zatvoriti u studio u kojem će okružen samo bliskim prijateljima snimiti pod imenom Fort Minor hip hop debut “The Rising Tied“.

Čak 20 pjesama čiji izlazak, 18.11., s nestrpljenjem očekuje hip hopom inficirana publika, Shinoda je sam napisao, producirao i odsvirao gotovo sve instrumente. Ime projekta Fort Minor je zapravo reflektirajuća dinamika između krajnosti, nešto veliko i jako nasuport malenog i blagog. I sam izbor gostiju na albumu ide iz krajnosti u krajnost, pa se tako s jedne strane popisa nalaze Machine Shop, Holly Brook i Cammon, a na drugoj John Legend, Kenna i Black Thought (The Roots).

Kao specijalni gost, u ulozi izvršnog producenta, pojavljuje se umirovljeni rap mogul Jay-Z, s kojim su se Shinoda i matična mu grupa Linkin Park slizali na prošlogodišnjem mash-up albumu “Collision Course”.

Muziku podržava