Tijekom ovogodišnjeg Punk Rock Holidaya porazgovarali smo s Miguelom Chenom iz benda Teenage Bottlerocket. Ovo je naš drugi susret, prvi put smo poćaskali prije pet godina.

Čestitam na novoj ploči! Možeš mi reći nešto više o “Stealing The Covers”?

Hvala! Ideja o njoj se provlačila godinama. Na turnejama vidimo toliko dobrih bendova koji ne dobiju priznanje koje bi trebali i mislili smo da ćemo im ovakvim albumom pomoći u tome, barem im dati malo ekspozicije. Fat Wreck (izdavačka kuća) su bili složni i evo nas.

Muziku podržava

Zakon. Daj mi neku pjesmu koju si ti izabrao.

“Back And Forth” benda Hollywood Blondes iz Ohia. Stalno smo ih sretali ovih godina, uostalom frendovi smo, ali oni su bili jedan od onih bendova koji su iskakali. Dečki su se raspali, ali i dalje dolaze na naše koncerte.

Kako su bendovi koje ste obradili reagirali?

Svaki bend koji smo kontaktirali prije snimanja bio je super uzbuđen – osim Artimus Maximus do kojih nismo nikako mogli doći. Slao sam hrpu mailova okolo, ali oni su saznali tek nakon što je album bio vani. Javili su mi se i bili su sretni, a mi smo odahnuli.

Neki bendovi su obradili vas, jelda?

Da, postoje dvije kompilacije. Jednu je izbacila diskografska kuća Ramone To The Bone iz Njemačke i na njoj je sviralo oko 40 bendova iz cijelog svijeta, a druga kompilacija je iz Japana. Još ih nagovaram da izbace to izdanje van granica i naprave ga dostupnim svima. Jako smo ponosni i ponizni oko takvih stvari.

Za koji bend bi bio najviše zadivljen da vas obradi?

Haha, Green Day. Ali i Volbeat su nas obradili, to nam je ogromna čast.

Koliko je zabavno bilo snimati… *kratka stanka, Miguel gleda zbunjeno*… “Why The Big Pause”? Vidiš kako sam dobru šalu napravio.

(nakon glasnog smijeha) Odlična, sviđa mi se! Bilo je zakon. Snimali smo u kafiću nedaleko gdje radim u našem gradu Laramieu. Poslije posla prošetao sam do tamo, počeli smo pit i onda je frend donio medvjeđi kostim. Bez instrumenata, bez pjevanja, bez ikakvih gluposti osim alkohola i medvjeda – bilo je jebeno.

Tako i izgleda! Kad smo na spotovima, koji ti je najdraži spot ikad?

Hm, teško pitanje… Kad sam bio klinac obožavao sam “Walking Contradiction” Green Daya, ‘ajmo s tim.

Imate još novog materijala?

Imamo, osim ovog i singlice “Goin’ Back To Wyo” imamo šest-sedam pjesama koje su pri kraju. Još otprilike toliko i imat ćemo novi album.

Zna li se kad bi to moglo biti?

Možda iduće godine, možda za dvije. To je ono što radimo, snimamo, sviramo i nadam se da će tako biti uvijek.

Veselim se, hvala na razgovoru!

Hvala tebi!

Muziku podržava