Metalom protiv maškara

Edo Plovanić
2511

Riječka udruga rokerske populacije – RiRock – organizirala je još jednu alternativnu atrakciju, Metalom protiv maškara – Episode VII – Monsters of Rock. Dva petka – 17.3. i 24.3. u Točki, su odličan izbor za malo drugačiju zabavu.

Sama manifestacija je zabavno-aktivističkog karaktera proizvedena kao udarac protiv glazbenog izbora Riječkog karnevala, koji je sam ogromna tradicija i ponos Rijeke. Izbor ovogodišnjeg karnevalskog programa – protiv – izbora riječke metalurigije…

Maškare: Ove godine je ‘izbor’ pao na lokalne izvođače – Trio Fun, Tamara Brusić, Cocktails Band, gost Jacques Houdek, Duško Jeličić & Bonaca, Maja Šuput & Enjoy te nekoliko izbora za zamaskiravanje ovogodišnje šarade – The Beatles Revival Band, Blu Kanu i Belfast Food. Ne dajte se zbunit: ovaj ‘skandal’ je prošao. Neokržnjeno (publikom).

Metal: Riječka metalugija i ostala teška industrija je tome suprotstavila svoje izabranike, svoje zvijezde, svoje nade… Ovo je sedma edicija samog festivala sa promjenjivom godišnjom temom. Ove godine: “Monsters Of Rock”.

Petak, 17.3.:
22.00 – Mercifull Fate
22.35 – Termiti
23.10 – Nirvana
23.45 – Grand Funk Railroad
00.25 – Iron Maiden
01.05 – Refused
01.45 – Dimmu Borgir
02.25 – ZZ Top
03.00 – Helloween

Muziku podržava

Petak, 24.3.:
22.00 – Misfits
22.35 – Dead Kennedies
23.10 – Lag Wagon
23.45 – Rammstein
00.25 – The Ramones
01.05 – Sepultura
01.45 – Slayer
02.25 – Elvis Presley
03.00 – Parafi

Svaka sličnost sa izvornim bendovima je namjerna. Svaki prijavljeni bend je odabrao svog ‘sponzora’, dobio 25-30 minuta slave, a sve to treba izvesti zamaskiran. Koji su bendovi iza paravana je tajnost, ali je zabava od 10 kuna po večeri zagarantirana.

Cijelu akciju prati rirock.net, a u ime udruge RiRock, glavni organizator – Damir Tomić Jabe Jr. kaže: “MPM je pokrenut prije sedam godina jer tada, u to vrijeme, praktički nitko nije svirao, scena je bila mrtva i onda sam sa svojom družbom odlučio pokrenuti. Tada smo napraviti koncert koji će biti zajebantski da se pokaže ljudima kako se može svirati i uživati u tome jer je tada vladao techno, te partyji i svi su odustali od svirke. Skoro ga i nazivali blesavim, kao – ‘Šta ćemo?’, a taman bilo vrijeme maškara pa mi rekli – da bude – Metalom protiv Maškara – kao totalna zajebancija, te tema festivala…

To je prošlo super, ljudima se ful svidjelo, oni koji su bili tamo, a nije ih baš bilo puno… i onda je već druge godine to postao totalni hit u Rijeci, valjda…

Sve u svemu, meni totalno super festival… za moj gušt, a i ljudima se valjda sviđa jer uvijek ima nekakvu dozu zajebancije. Kao i sada – “Monsters Of Rock”! A i svake godine je sve posjećeniji pa ima, ja se nadam, tendeciju postati stvarno dobar festival!!!”

Muziku podržava