Nakon što smo saznali da će Hetfield glumiti policajca Boba Haywarda u filmu o Tedu Bundyju, sada je i oko Metallice stiglo interesantnih informacija.

Naime, bend će u lipnju primiti prestižnu glazbenu nagradu Polar, koja se još naziva i Nobelovom nagradom u glazbi. Metallica je ujedno i prvi metal bend kojemu će se uručiti ova nagrada, koja je svojevremeno bila dodijeljena Paulu McCartneyju, BB Kingu, Joni Mitchell i Chucku Berryju.

Na datum održavanja ceremonije u Stockholmu, 14. lipnja, Metallici će biti uručeno oko 125 tisuća dolara, koje će proslijediti u humanitarne svrhe.

S obzirom da se bend našao u prilično cijenjenom društvu, Lars je izjavio: “Veliko je to priznanje za sve što je Metallica napravila posljednjih 35 godina. U isto vrijeme, smatramo da smo u najboljim godinama i da je još puno toga pred nama”.

S druge strane organizatori su oko ovoga odabira sami naglasili kako još od Wagnera i Čajkovskog, nitko nije radio glazbu koja je toliko fizički nabijena i gnjevna, ali istovremeno tako pristupačna te su nadodali: “U svijetu Metallice, soba svakog tinejdžera i svaka koncertna dvorana, mogu se transformirati u Valhallu.”

209 Shares
Muziku podržava