James Hetfield vraća se programu odvikavanja od alkohola, zbog čega je Metallica odgodila nadolazeću turneju u Australiji i Novom Zelandu.

“Kao što većina vas već zna, naš brat James bori se s ovisnošću godinama. Sad se, nažalost, ponovno uključio u program liječenja kako bi se oporavio”, poručili su Lars Ulrich, Kirk Hammelt i Robert Trujillo u izjavi na službenoj stranici grupe. Fanove mole za razumijevanje i cilj im se iskupiti obožavateljima čim se za to stvore uvjeti. Trebali su odraditi osam koncerata između 17. listopada i 2. studenog, šest u Australiji i dva na Novom Zelandu.

Muziku podržava

Hetfieldovi problemi s ovisnošću obrađeni su u dokumentarcu iz 2004. “Some Kind of Monster”.

“Strah je bila veliki motivator za mene”, izjavio je James Hetfield u vrijeme prvog odvikavanja. Konkretno, strah od toga da ga obitelj napusti. Kao dijete, otac ga je ostavio, majka mu je umrla i živio je sam s bratom. Kao odraslom, napustila ga je žena. Nije htio da mu se takve stvari dešavaju pa se trudio biti boljim. Nažalost, nije mu to u potpunosti pošlo za rukom.

Iako je u posljednjih dvadeset godina imao i trijeznih perioda, povratak programu odvikavanja sada je, očito, bio neizbježan za frontmana Metallice.

Muziku podržava