Metalci napravili album samo za sebe – doslovno

1392

Heavy metal bend iz Melbournea snimili su album, no ne žele da ga itko čuje osim njih samih.

Blood Duster je peteročlani bend koji svira od 1991. i upravo su dobili poveću dozu popularnosti. Po završetku snimanja njihovog novog albuma uništen je master disk (pogledajte video) što znači da će svaka ploča koja će se u limitiranom broju naći na policama trgovina biti nesvirljiva/beskorisna.“Da li itko više odlazi u trgovine i kupuje naše albume? Ne, svi ih skinu s interneta” Kuc-kuc, Blood Duster, dobrodošli u digitalno doba.

“Proces proizvodnje, marketinga i prodaje albuma jednostavno ne funkcionira u današnje doba. Skidanje s interneta, legalno ili ne, postala je norma. Momci nisu u tome zbog novca, no uložiti toliko truda samo da bi ljudi to besplatno skinuli nema smisla i deprimirajuće je“.

Muziku podržava

Tu punk DIY, tj. Do It Yourself ovdje prerasta u DIYFY – Do It Yourself For Yourself.

Ekipa iz Blood Dustera jasno daje do znanja kako oni muziku rade zbog sebe i kako je činjenica što je drugi mogu čuti bonus. Pa zašto je onda izdaju, pobogu, i žale se? Jedino tko bi se ovdje mogao žaliti su fanovi zbog kojih je ovaj bend očito i opstao 20 godina.

Album “KVLT” i prateći EP “SVCK” izašli su 1. studenog i jedino što ćete od toga moći čuti je pet pjesama koje će biti puštene za download (legalni) ili pak na nekom od slijedećih koncerata na kojima će se odsvirati koja nova pjesma. Da, to je jedino što ćete moći čuti dok nekim čudom ne osvane na netu. Besplatno.

Muziku podržava
Stisni