Mega povratak Kima Dotcoma – pokrenut novi servis

Muzika.hr - Glasno i jasno!
2648

Točno godinu dana nakon gašenja MegaUploada, Kim Dotcom pokrenuo je novi servis za pohranu podataka po imenu Mega.

‘Veći, bolji, brži, jači, sigurniji’, kako je najavljen, korisnicima će nuditi 50GB prostora, dok će premium korisnici, ovisno o cijeni mjesečne naknade, imati na raspolaganju 500GB, 2TB i 4TB za svoje podatke.

Kako bi se pravno zaštitio od eventualnog dovođenja u vezu s kršenjem autorskih prava, Mega uvodi neke novine.

Muziku podržava

Servis će pohranjivati šifrirane datoteke, a ‘ključ’ za njihovo dešifriranje imat će sami korisnici i on se neće nalaziti na serverima. Na koji će način korisnici koristiti te ‘datoteke’ ovisi o njima samima. Tako da ni Kim Dotcom ni bilo tko od njegovih suradnika neće znati što korisnici pohranjuju na Megu. U slučaju zapljene podataka, jedino što će se pronaći bit će hrpa nečitljivih datoteka.

Dotcom smatra kako će Mega biti sigurna te da neće doživjeti sudbinu svog prethodnika dokle god su podaci šifrirani u skladu sa zakonima, jer ‘svatko ima pravo zaštititi svoje privatne podatke’. Da je interes za novi servis ogroman (što dovodi do čestog pada servera) potvrdio je on sam na svome Twitteru: u sat vremena registrirano je 100 tisuća korisnika.

Kim Dotcom se sa svojim partnerima trenutno nalazi na Novom Zelandu gdje čeka izručenje SAD-u zbog kršenja autorskih prava, reketa i pranja novca.

Muziku podržava
Stisni