Mayhem ima najbolji album, a Dimmu Borgir najbolji norveški spot

2422

Norveške black metal skupine Mayhem i Dimmu Borgir za svoje su prošogodišnje albume dobile vrijedne nagrade u svojoj zemlji.

Tako je u Spellemann Awards (najveće norveške nagrade za dostignuća u muzičkoj umjetnosti) natjecanju, nagradu za najbolji album dobio Mayhem s “Ordo At Chao“, a pobijedio je u konkurenciji Audrey Hornea (“Le Fol”), Dimmu Borgira (“In Sorte Diaboli“) i Red Harvesta (“A Greater Darkness”).

Zato je u natjecanju za najbolji spot pobijedio Dimmu Borgir s “The Serpentine Offering“, pjesmom koja dolazi s gore imenovanog albuma. Spot je režirao Šveđanin Patrick Ullaeus, koji radi za mnoge metal bendove, kao što su Kamelot ili Lacuna Coil.

Muziku podržava

Dimmu Borgiru su u toj kategoriji konkurencija bili Heroes & Zeros (“A Strange Constellation”), My Midnight Creeps (“Don`t Let’Em Bring You Down”), Turbonegro (“Do You Do You Dig Destruction”) i We (“Hurdy Gurdy”).

Zanimljivo je da je u jednom drugom norveškom natjecanju, Alarmprisen 2007 (Alarm Awards), nagradu za najbolji album dobio Dimmu Borgirov “In Sorte Diaboli“, a najveći konkurent bio mu je upravo Mayhem s “Orto Ad Chao”.

Muziku podržava