Max razmišlja o nastupu sa Sepulturom

domination
1597

Puno se zadnje vrijeme spominjalo o mogućnosti da na ovogodišnjem metal cirkusu Ozzfestu, Sepultura napravi nešto što još nitko nije. Naime, govorkalo se da će bivši frontman Sepulture, Max Cavalera koncert odraditi sa svojim Soulfly, pa će se kasnije pridružiti svojem bivšem bendu da odsviraju koncert sa stvarima s njihovih albuma “Roots” i “Chaos A.D.”.

Naravno, nakon toga, Seputura bi odradila i svoj klasični koncert sa sadašnjim pjevačem Derrick Greenom.

Max je nedavno dao intervju jednom britanskom portalu (http://www.rockreview.co.uk) u kojem je jedno od pitanja, naravno, bilo i o toj škakljivoj temi. Prenosimo samo dio:

Muziku podržava

Max, ima li ikakve istine u tim glasinama?
Da, postoje takve glasine… Sve što ja sada sa svoje strane mogu reći da bih pristao, ali samo ako je s pravim razlogom i na pravi način. Nisu mi jasna neka ponovna okupljanja bendova koja su se događala u zadnje vrijeme, novac tu ne bi smio igrati najvažniju ulogu…

A što bi? Što bi tebe moglo nagnati da ponovno sa Sepulturom zapjevaš “Arise” ili “Roots”?
Fanovi. Jedino oni zaslužuju takav reunion i on se može dogoditi samo ukoliko oni to budu zaista željeli. Moguće je da me opet vidite u Sepulturi  ali ne zbog mene, ne zbog Sepulture, ne ni zbog novca… Samo zbog fanova, jer oni su diljem svijeta Sepulturu učinili ikonom i kultnim bendom.

S druge pak strane, nakon što su glasine prvotno bile potvrđene od strane sadašnje Sepulture, ovih dana dogodio se novi obrat. Sadašnji pjevač i gitarist Sepulture o tome su govorili za britanski časopis Terrorizer.

Andreas kaže: “O tome se šuška već godinama. Čim je Max otišao iz benda, mene su nakon pet minuta ispitivali kada ćemo se opet okupiti. Puno bendova trenutno radi te reunion turneje – Judas Priest, Anthrax i time odbacuju sve što su postigli u zadnjih 15 godina. Totalno sranje! Što se Maxa tiče, on svaki put govori drugo. Prvo kaže da nikad više ne bi svirao sa Sepulturom, pa onda izjavi da bi svirao samo sa svojim bratom (Igor, bubnjar Sepulture, op.a.). Ne znam što bih vjerovao. Imam preveliki respekt prema fanovima i Derricku da bi sad jednostavno gubili reputaciju s ovakvim egzibicijama. Ni novci nemaju veze s ovim. Ni milijun funti ne bi me na to natjeralo!”

Na kraju dodaje: “Max mi nedostaje. Zbilja! Sada imam troje djece, a Max je upoznao samo jedno. Isto tako je i s Igorom, on ima četvero. Sagradili smo nešto predivno, i neke jebeno glupe stvari nam zagorčavaju život. S Maxom nisam razgovarao gotovo 10 godina, još od zadnjeg koncerta u prosincu 96.”

Derrick je samo nadodao: “Te glasine su apsurdne, i reći ću vam zašto. Svi ti bendovi koji hvataju taj lažni val ‘nostalgije’ gube bilo kakvu originalnost i kreću se u natrag samo kako bi odsvirali stare stvari. I onda kad završi turneja, što onda?! Ako snimite novi album, bit će sranje. Takve bendovi su za mene mrtvi. Ako se Max vrati bit će to ogromna pljuska i za mene i za bend, pa i za fanove. Nikad ne reci nikad, ali mislim da se to nikada neće dogoditi. Naravno da izdavačka kuća to želi jer ‘To je dobra lova. Jebeš bend, ovo je za malo zarade!’ Jebeš to! Zato mrzim tu glazbenu industriju!”

Jesu li se predomislili samo zbog činjenice da ih je iznenadio Maxov pristanak, još ne znamo, ali sa da je malo jasnije da ‘staru’ Sepulturu više nećemo vidjeti na pozornici. Poslije ovakvih riječi, ne bi ni bilo pošteno.

Muziku podržava