Matt Skiba zamjenio Toma DeLongea u Blink-182

1084

U zadnja dva dana ovaj pop-punk trio bunio je javnost na društvenim mrežama, a konačni epilog zavrzlame je slijedeći: Tom DeLonge je vani, Matt Skiba (Alkaline Trio) unutra.

Prvo je u službenoj izjavi 26. siječnja rečeno kako je Tom napustio bend, što je on istog dana opovrgnuo: “Svim fanovima, nisam napustio bend. Zapravo sam baš obavljao telefonski razgovor o koncertu u New Yorku kad su počele stizati sve te čudne vijesti. Jesmo li disfunknionalni – da. Ali, Kriste…”

Tu njegovu izjavu kasnije su opovrgnuli preostala dva člana benda i rekli da on više nije član benda, makar ga nije izravno napustio.

Mark Hoppus: “Zadnje dvije godine radili smo s hrpom različitih izdavačkih kuća i pokušavali si srediti dogovor s nekima jer smo tako kolektivno odlučili – nećemo snimati bez partnera, posrednika. Prije par mjeseci Travis je upitao Toma i mene želimo li svirati na festivalu kojeg je on suorganizator i rekli smo kako nema problema. Krajem prosinca privodili smo kraju dogovor za naš novi album i na Badnjak smo svi troje potpisali ugovor. Potom smo pričali o tome gdje i s kim želimo snimati, sve preko emaila jer mislim da nitko od nas nije zapravo pričao s Tomom mjesecima, no sve je išlo glatko i dogovorili smo termin za ulazak u studio – peti dan siječnja.

Na Staru godinu primili smo email od Tomovog menadžera u kojem piše kako Tom nije zainteresiran za snimanje i da želi raditi svoje druge, ne-muzičke stvari, te da je ‘vani’ na neodređeno. Nakon toga smo izmjenili nekoliko emailova da pojasnimo situaciju i njegov menadžer nam tada pošalje ovo: “Tom. Is. Out“. Isti takav mail dobili smo u 2004. kad je Tom također uzeo ‘neodređenu stanku’.

Muziku podržava

Travis Barker: “Mislim da je jednostavno u banani jer smo Mark i ja napokon bili iskreni. Uvijek smo pokrivali za njega. Stalno je bilo da kad idemo snimiti ovaj novi album Tom odbija ući u studio bez sređenog ugovora s izdavačem. Kad smo svi upregli i sredili izdavača sada Tom više nije dio benda. Teško je pokrivati nekoga tko je toliko nezahvalan i bez poštovanja.

Nije imao muda nazvati svoje kolege i reći da neće više snimati niti imati veze s Blinkom, već to menadžer mora napraviti za njega. Svi moraju znati koja je priča s njim i tako je već godinama. Kad smo se okupili nakon pada aviona u kojem sam bio, valjda je to bilo, ne znam, jer sam skoro umro. No on nije uopće poslušao mikseve te ploče, nije ga bilo briga. Upitno je zašto smo se uopće ponovo okupili”.

Je li ova luda priča gotova, tek predstoji saznati. Što se tiče zamjenika Skibe koji će s njima zasvirati na Musinku u ožujku, potvrđeno je kako će on također ostati član Alkaline Tria, te s njima dalje svirati i snimati.

Muziku podržava