Massimo nam je složio božićnu playlistu

Muzika.hr
14220

Za ovaj poseban dan u godini, morali samo imati jednu posebnu božićnu playlistu, odluka je pala na Massima. I sretni smo, jer nam je složio jednu zaista posebnu playlistu za božićne Sluške.

“Božićno vrijeme je meni najdraže doba u godini. Prilika da razmazim svoje cure, da uživam u kićenju bora, obiteljskom duhu, uglavnom da ugodim i sebi, ali i svojim najdražima. Nekako sam iz tog razloga svoju playlistu i započeo s božićnim repertoarom, a kasnije i onim što osobno najviše volim slušati – pjesme koje za mene imaju neko više značenje”

Muziku podržava

* White Christmas – Bing Crosby, legendarna pjesma, još legendarnijeg izvođača.

* Sredinom mjeseca je bio Sinatrin rođendan pa eto prilike da ga se sjetim s dvije blagdanske pjesme. Za mene on je izuzetno velik umjetnik.

* Last Christmas, usudio bih se reći da je ovo najpoznatija božićna pjesma, ako sudimo po broju pregleda na YouTubeu koji su nedavno bili na 200 milijuna.

* Depeche Mode, utrli su put jednom novom viđenju glazbe i zbog toga ih volim.

* Ne odlazim često gledati nastupe kolega glazbenika, ali nastup Petera Gabriela u Beogradu sam gledao. Iz toga se rodilo moje prijateljstvo s njegovim višegodišnjim gitarisom Davidom Rhodesom i to vam govori sve…

* Sting – The Shape of My Heart, pjesma kojoj je koautor Dominic Miller, još jedan glazbenik s kojim sam surađivao. A Stingov glas je jedinstven. Nemam što za dodati.

* Ultravox – Vienna, što reći kad s 18, 19 godina čujete ovako nešto?

* David Bowie, glazbenik kojeg izuzetno cijenim, i na koncertima sa Zagrebačkim solistima, održanim tijekom ove godine, potrudio sam se odati mu počast izvedbom jedne njegove pjesme. Istinski genij!

* Prince, još jedan glazbenik kojeg respektiram, ali nas je nažalost ove godine prerano napustio.

* Ove pjesme zapravo odaju činjenicu da je glazba toliko različita i da ponekad slušam i The Velvet Underground, Milesa Davisa, ali ponekad i nešto od ovoga…

Muziku podržava