Mark Lanegan objavljuje “Imitacije”

1411

Otprilike 18 mjeseci nakon dobro prihvaćenog autorskog albuma “Blues Funeral” legendarni prvoborac grungea Mark Lanegan izdaje novi album.

Ovaj put je riječ o albumu obrada koji se jednostavno zove “Imitations“.

“Imitations” nije prvi Laneganov album obrada, već je 1999. objavio “I’ll Take Care of You”, a na ovoj kolekciji će se više osvrnuti na pjesme iz doba svojih roditelja, odnosno, obradit će oca i kćer, Nancy i Franka Sinatru, kao i Cavea i Calea.

U priopćenju Lanegan je spomenuo sljedeće: “Kad sam bio dijete, tijekom kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih, moji roditelji i njihovi prijatelji su puštali ploče Deana Martina, Andya Williamsa, Franka Sinatre i Perrya Coma, muziku koja je sa svojim gudačkim aranžmanima i načinom pjevanja uvijek zvučala tužno, bez obzira da li je bila riječ o tužnim pjesmama ili ne. Moji su doma slušali country muziku, od kojih je nam je najdraža bila ona Georgea Jonesa, Williea Nelsona, Johnnya Casha i Verna Gosdina. Dugo vremena sam htio snimiti ploču koja bi evocirala onaj stari osjećaj koji sam imao kad sam ih prvotno slušao, obrađujući neke od tih pjesama i neke koje sam zavolio tijekom vremena. I to je to. Imitacije.”

Muziku podržava

Prva pjesma koja se može čuti je Laneganova obrada pjesme Johna Calea “I’m Not The Loving Kind“, a cijeli album izlazi 17. rujna za Vagrant Records.

Popis pjesama:
Flatlands (Chelsea Wolfe)
She’s Gone (Hall & Oates)
Deepest Shade
You Only Live Twice (Nancy Sinatra)
Pretty Colors (Frank Sinatra)
Brompton Oratory (Nick Cave)
Solitaire
Mack The Knife (Bobby Darin)
I’m Not The Loving Kind (John Cale)
Lonely Street (Patsy Cline)
Elégie Funebre (Gérard Manset)
Autumn Leaves

Muziku podržava