Maksim manija u Aziji

1059

Azijska turneja Maksim Mrvice, krenula je izvrsno, rasprodanim koncertima u Japanu, Koreji i na Tajvanu. Iako je trebala završiti 30. travnja u Hong Kongu, u raspored su već dodana tri nova nastupa u Kini (Shanghai i Peking), a lako je moguće da će biti dodan još koji. Sjajan je to uspjeh šibenskog pijaniste koji je već ranije svojim albumom “The Piano Player” osvojio azijsku glazbenu scenu i odlična najava za predstojeću turneju u Hrvatskoj.

Turneju prati veliko zanimanje tamošnjih medija, a svaki Maksimov korak prate i horde fanova. Na nedavno održanom potpisivanju albuma, u središtu Taipei Cityja, tisuće fanova zakrčilo je ulicu kako bi bili što bliže svom idolu, a slične se scene ponavljaju u svakom gradu u koji dođe. Istog je dana Maksim proslavio i svoj 29. rođendan, uz veliku tortu u obliku klavira. Medijska pozornost dodatno je pojačala prodaju posebnog CD/DVD izdanja albuma “The Piano Player” koji je ušao direktno na prvo mjesto nacionalne cross-over ljestvice na Tajvanu.

U međuvremenu, aktualni Maksimov singl “Grieg’s Piano Sonata In A Minor” poharao je vrhove top lista domaćih radio postaja, a zanimljivo je spomenuti da će istu skladbu japanska kompanija Toshiba iskoristiti za svoju najnoviju reklamnu kampanju za mobilne uređaje.

Muziku podržava