Machine Head opet biraju izdavača

domination
854

Jednu od najzanimljivijih poslovnih priča u metal svijetu zasigurno ima Machine Head. Nakon razočaravjućeg albuma “Supercharger” i pratećeg live albuma “Hellalive”, dečki su izbačeni iz Roadrunner Record porodice.

Nakon toga su se vratili u opaku formu i izdali “Through The Ashes of Empires” za britansku inačicu tog izdavača, bez da je album uopće bio dostupan na najvećem tržištu – onom američkom. Kada su shvatili kakav potencijal se skriva iza ‘reformiranog’ Machine Heada, postali su prvi bend koji je nakon izbacivanja ponovno vraćen u okrilje najveće metal izdavačke kuće na svijetu.

Sada, nakon nekoliko plodnih godina s albumima “The Blackening” i “Unto The Locust“, ugovor im je ponovno istekao, a Roadrunner Records u svjetlu ekonomske krize i vječitih rezanja troškova masovno otpušta ljude i zatvara podružnice diljem svijeta.

Frontman benda Robb Flynn tu situaciju opisuje: “Jebena je šteta što se to događa, jer je to najbolji i najveći izdavač u metal svijetu. Bili su profitabilni što rijetko tko može danas reći. Čak je i Warner svoje rock i metal bendove izdavao kroz europski Roadrunner jer nisu znali kako drugačije to napraviti. Tako da mi nije jasno zašto zatvoriti podružne urede?! Što se nas tiče, mi smo svoj ugovor ispunili do kraja zadnjim albumom, tako da smo u poprilično jedinstvenoj situaciji. Prije osam godina 35 izdavača nas je odbilo, a danas nas apsolutno svi žele potpisati! Pričat ćemo i s Roadrunnerom, jer u američkoj diviziji imamo jako puno ljudi koje smo upoznali i zavoljeli.”

Muziku podržava