M.I.A. na EXIT-u

1375

Mlada Britanka Mathangi “Maya” Arulpragasam, poznatija kao M.I.A., nastupit će na glavnom stageu ovogodišnjeg EXIT-a (od 10. do 13. srpnja).

Ova engleska mješavina žanrova od hip-hopa do dancehalla, poznata po energičnim nastupima i zaraznom koreografijom, nastupit će u četvrtak, 10. srpnja, kada će uz video projekcije i impresivnu koreografiju nastupiti s materijalom s posljednjeg studijskog albuma “Kala“.

U samo dvije godine objavila je dva albuma, a aktualni, “Kala”, proglašen je albumom godine u časopisima Blender i Rolling Stone.

Muziku podržava

Inače, ova kantautorica svestrana je glazbenica koja se osim pjevanjem bavi produkcijom, vizualnom umjetnošću i komponiranjem pjesama za mnoge britanske glazbenike. Razlog tome vjerojatno su njezini tamilski korijeni i utjecaj istočnjačkih kultura na njeno cjelokupno stvralaštvo, što je više nego primjetno u njezinim instrumentalno i vokalno bogatim pjesmama, višestruko nagrađivanim i dobro primljenim kod britanske publike i kritike.

Više informacija o festivalu podno Petrovaradinske tvrđave možete pronaći na www.exitfest.org, a gdje nabaviti ulaznice u Hrvatskoj provjerite ovdje.

Muziku podržava