Lova čini sranja – Slayeri se ugledaju na Sabbathe i tjeraju Lombarda s turneje

domination
2916

Samo nekoliko dana nakon najave koncerta u Zagreb i samo nekoliko dana prije početka turneje po Australskim festivalima, čudni problemi i još čudnije informacije iz Slayera!

Prvo je iz kampa promotora Soundwave festivala objavljeno kako će sa Slayerima na bubnjevima sjediti Jon Dette. Naravno da su sve oči, uši i prsti bile uprte u Davea Lombarda koji je probao pojasniti: “14. veljače sam dobio obavijest da neću svirati u Australiji. Žalostan sam i šokiran tom situacijom!

Nedavno sam primijetio kako je 90% naših prihoda od turneje bilo otpisano kao trošak, uključujući i profesionalne naknade za manadžement što je bendu otelo milijune dolara. Preostalih 10% smo podijelili nas četvorica. Mislim da bend jednostavno ne smije tako funkcionirati. Pokušao sam o mom neslaganju obavijestiti članove benda, pa smo Tom i ja angažirali pravnike da vide što se dogodilo. Meni su zabranili pristup detaljnijim informacijama.

Muziku podržava

Većinu 2012. sam putovao svijetom i nisam dobio ništa osim malog predujma. Povrh svega, poručili su mi kako mi neće biti plaćeno ništa ako ne potpišem dugoročni ugovor u kojem ne postoje pisane garancije o načinu na koji će manadžement plaćati provizije, niti bih imao uvid u bilo kakve financije vezane za naše albume. Također, ugovor mi zabranjuje davanje intervjua ili izjava na tu temu.

Neki dan sam sjeo s Kerryem i Tomom da napravimo probu i dogovorimo neki novi poslovni model, koji bi nas zaštitio kao bend i da nam posao zbilja bude – sviranje za fanove. Kerry je jasno rekao da ne želi raditi nikakve promjene i da će, ako treba, pronaći drugog bubnjara. Drugi dan, došao sam na probu, ali Kerrya nije bilo. Umjesto toga, popodne sam dobio e-mail od odvjetnika koji jednostavno kaže da su našli zamjenu za koncerte u Australiji. I dalje se nadam da možemo riješiti ove nesuglasice. Ali još jednom, ispričavam se svim fanovima u Australiji koji su platili da vide barem trojicu originalnih članova…”.

Čini se da su pravnici i njihova lova počeli vladati, ne samo poslovnim dijelom muzičkog svijeta, već i međuljudskim odnosima i postavama bendova. Možda bi bilo najbolje da se oni popnu na pozornicu i probaju odsvirati “Hate Worldwide”!

Muziku podržava