London potjerao Springsteena i McCartneya s pozornice – video

Muzika.hr
2133

Bruce Springsteen je morao u subotu navečer u tišini otići s pozornice u londonskome Hyde Parku jer mu je organizator isključio mikrofon, piše list Guardian.

U Hyde Parku vrijedi odredba o zabrani buke nakon 22 sata, a koncert je već trajao pola sata duže nego što je smio kad su gradske vlasti odlučile djelovati.Springsteen je na festivalu Hard Rock Calling u duetu sa Sir Paulom McCartneyem upravo izvodio pjesmu The Beatlesa “I Saw Her Standing There” i “Twist And Shout” kojom inače i završava koncert, a obojica su bili prisiljeni napustiti pozornicu u tišini jer su im organizatori jednostavno isključili mikrofone i ostalu opremu te ih prisilili da odu bez mogućnosti zahvale publici.Springsteen je poznat po dugačkim koncertima i dotad je već svirao više od tri sata, plesao s djevojkama iz publike i ispunjavao glazbene želje. Jedan je obožavatelj na transparentu napisao na koliko je već koncerata, među ostalima i u Parizu i u Madridu, tražio razmjerno nepoznatu pjesmu “Take ’em As They Come”. Kad ga je Springsteen ugledao, zahvalio mu je na ‘velikoj investiciji’ i rekao: “Večeras, prijatelju, imaš sreću. Čut ćeš tu prokletu stvar“.

Jednu je pjesmu s The Bossom i The E Street Bandom otpjevao John Fogerty iz Creedence Clearwater Revivala, a dvije i Tom Morello iz Rage Against The Machine.

Nakon što je raspalio publiku hitovima poput “Born In The USA” i “Because The Night”, pozdravio je McCartneya i s njime otpjevao spomenute pjesme The Beatlesa. “Ovo sam čekao 50 godina” rekao je kada se na pozornicu popeo McCartney.

Muziku podržava