London dobiva prvu viniloteku na svijetu

Muzika.hr
1448

London, a samim time svijet, dobiva svoju prvu viniloteku. Kako piše thevinylfactory.com ova bi najkul ustanova u Londonu vrata trebala otvoriti 1. srpnja, a oslanja se na donacije.

Nadaju se kako će u svom fundusu imati sve – od afro rocka ’70-ih do UK garagea – a želja im je stvoriti prostor u kojem će ljudi moći razmjenjivati svoja glazbena iskustva ‘face-to-face’.

Kako bi dodatno promovirali ljubav prema vinilu, članovi viniloteke besplatno će moći postati svi oni koji doniraju ploče i tako pridonesu stvaranju kolekcije vinila u srcu londonskog East Enda. The Vinyl Library će osim posuđivanja vinila, funkcionirati i kao mjesto na kojem će se održavati live DJ gostovanja, razgovori i diskusije.

Muziku podržava

Zanimljivo, inicijativa viniloteke potekla je od dvije žene; osnovala ju je Sophie Austin, a ulogu suosnivačice preuzela je Elly Rendall.

Doniranje vinilki ovoj ustanovi daje priliku svim njihovim ljubiteljima da podijele svoju strast za glazbom s ostalima, ali i dobiju pristup svijetu ploča koje mogu slušati i sami – izjavila je za thevinylfactory.com Elly.

Donacije primaju od 1. srpnja, a za detalje posjetite njihovu službenu Facebook stranicu.

Mi znamo kamo ćemo otići kada idući put posjetimo London… A vi?

Tekst: Tena Škiljević

Muziku podržava