Ljeto u MSU i ove sezone na jednoj od najljepših ljetnih pozornica u regiji, sprema hvalevrijedan bogat program koji čini šest nezaboravnih koncerata najboljih rock i art bendova regije na atraktivnim lokacijama – krovu, garaži i na platou kod tobogana Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Najbolje iz regije po danima

Žanrovska raznolikost krasit će i ovogodišnje izdanje jer na Ljeto u MSU imamo prilike gledati i slušati razne regionalne poslastice. Sezonu 8. lipnja otvara etno art bend Kries, a nakon njih, gledamo ikone avangarde, čuveni Laibach u sklopu velike europske turneje, koji će 15. lipnja prirediti pravi audio-vizualni doživljaj za sva osjetila. Vrijedi istaknuti i podatak kako će koncert Laibacha pratiti kompaktan multimedijalni program koji uključuje otvorenje izložbe fotografija njihove turneje po Koreji te projekcija filma o njihovom prvijencu uz predavanje Ivana Moleka.

Muziku podržava

Drugi slovenski bend i europska art-dance klupska atrakcija Borghesia na repertoaru je 22. lipnja, dok je subota 29. lipnja rezervirana za legendarni sarajevski bend Letu štuke, čiji je aktualni album “Topla voda” itekako prihvaćen od strane kritike. The Strange, sastav kojeg čine bivši članovi The Bambi Molestersa, predvođeni multitalentiranim Chrisom Eckmanom, liderom legendarnih The Walkaboutsa, 6. srpnja počastit će nas spojem atmosferičnog alternativnog pop-rocka i americane. Posljednji nastup za ovu sezonu Ljeta u MSU pripast će našim hip-hop velikanima Tram 11, 13. srpnja.

KRIES – 8.6.
LAIBACH – 15.6.
BORGHESIA – 22.6.
LETU ŠTUKE – 29.6.
THE STRANGE – 6.7.
TRAM 11 – 13.7.

Jedinstven multimedijalni program

Tu je i jedinstveni multimedijalni program koji već šesto ljeto za redom tradicionalno subotama donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu čak “5 u 1”: glazba, film, izložbe, performansi i književna čitanja.

Dakle, očekuju nas umjetničke akcije i performansi domaćih umjetnica i umjetnika koji će se održavati u različitim prostorima MSU-a, zatim književne tribine, odnosno čitanja relevantnih domaćih autora svih generacija, velike izložbe te projekcije najboljih filmova sezone MSU kina – Best of Metropolis koje će se prikazivati subotama prije početka koncerta u dvorani Gorgona MSU-a u tri termina s početkom u 17.30, 19.00 i 20.30 sati.

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark), a od 2. svibnja i na recepciji MSU-a. Broj ulaznica je ograničen, a cijena za svaki pojedinačni koncert plus još 4 dodatna popratna programa je i dalje 85 kn. Cijena ulaznica za koncert Laibacha je 120 kn, a na dan koncerta 150 kn.

123 Shares
Muziku podržava