Lennon vs. Yoko Ono

1671

Udovicu Johna Lennona, Yoko Ono zasmetalo je što američka pjevačica Lennon Murphy nastupa pod umjetničkim imenom Lennon. Tako su se javili glasine da je Yoko podigla tužbu protiv nje, no ovih je dana u službenoj izjavi to opovrgnula.

Pod spornim imenom Murphy nastupa već osam godina, a zanimljivo je i kako je dobila ime upravo po slavnom članu The Beatlesa. Također, u 2003. uspješno se registrirala kao ‘Lennon’, za što je tražila dopuštenje od Yoko, koja tada nije imala ništa protiv.

Cijela stvar postala je problematična upravo kada je Murphy zatražila ekskluzivno pravo u glazbenoj industriji na korištenje imena Lennon, što se naravno nije svidjelo Yoko te je zatražila da se zahtjev za isto u potpunosti povuče. Mlada američka pjevačica to je zanemarila.

Muziku podržava

Ipak, Yoko se nije odlučila na tužbu, a u službenoj izjavi stoji: “Povrijeđena sam što su ljudi pomislili da sam naredila mladoj izvođačici da ne koristi svoje umjetničko ime. Nisam podnijela tužbu, niti imam tu namjeru”.

Također, Julian Lennon, Johnov sin, izjavio je kako nema ništa protiv da Murphy nastupa pod imenom Lennon, te da ima njegovu potporu.

Muziku podržava