Led Zeppelin objavili neobjavljenu verziju “When The Levee Breaks”

Leonora Bedić
1443

Led Zeppelin su predstavili nikada objavljenu verziju pjesme “When The Levee Breaks“, koju su preimenovali u “If It Keeps On Raining“.

Zamjenska snimka pojavljuje se na novom izdanju albuma “Coda” iz 1982., objavljenog nakon smrti bubnjara Johna Bonhama. Ovaj sirovi miks snimljen je u londonskom Island Studios u studenom 1970. godine.

Jimmy Page je za Louder Than War izjavio: “Kada smo došli u studio Headley Grange, bubnjevi su bili postavljeni u hodniku, iako tamo nismo snimali – snimali smo u odgovarajućoj dnevnoj sobi. Istog trena kada sam čuo bubnjeve, rekao sam ‘To je to! Idemo napraviti tu drugu verziju’ (…) Većina bendova bi ostavila tako kako je, ali mi smo cijelo vrijeme razmišljali o glazbi i nismo gubili vrijeme. Zvuk na ‘When The Levee Breaks’ ima toliku osobnost; značajan je”.

Muziku podržava

Osim izmijenjenih verzija s “Presence” i “In Through the Out Door“, 31. srpnja će izaći i nikada objavljena instrumentala “St. Tristan’s Sword” s albuma “Coda” i verzije pjesama “Friends” i “Four Hands” koje su Jimmy Page i Robert Plant snimili 1972. s Bombay Orchestra.

Muziku podržava