Le Zbor i poznati za glasajte Protiv – “Ljubav za sve” video

Muzika.hr
1766

Kolektiv Le Zbor & Svi za ljubav predstavlja glazbeni video broj “Ljubav za sve“.

U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade In, Le Zbor i Studio udruge Vibra te poznate osobe iz javnog života, kako bi poslali poruku građankama i građanima Republike Hrvatske da na predstojećem referendumu o unošenju definicije braka u Ustav glasaju protiv mržnje i diskriminacije.U snimanju spota u stilu nekad popularnih band aid glazbenih spotova sudjelovale su članice Le Zbora, prvog mješovitog ženskog lezbijsko-feminističkog zbora u regiji i Alka Vuica, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Danijela Trbović, Franka Batelić, Ida Prester, Iva Šulentić, Janko Rakoš, Jelena Miholjević, Mrle i Prlja iz Let3, Nataša Janjić Lokas, Leon Lučev, Slavica Knežević, Sven Šestak, Urša Raukar, Vilim Matula i Žanamari Lalić. Vizualni identitet spota potpisuje produkcija Fade In.

Pjesma “Ljubav za sve” nastala je 1993. godine na poznatu melodiju ruskog skladatelja P. I. Čajkovskog i stihove Hrvoja Stupara te u izvedbi Sandija Cenova.

“Dvadeset godina nakon prvog izdanja, pjesma i dalje prenosi istu poruku: svi imamo pravo na ljubav. Želimo društvo bez mržnje, osuđivanja i diskriminacije, koje zna da možda nismo svi isti, ali smo nesumnjivo svi jednaki, u pravima i obvezama koje preuzimamo kao pojedinci i punopravni članovi društva” piše u priopćenju.

Muziku podržava