LCD Soundsytem najavili razlaz

Muzika.hr
1163

James Murphy definitvno je potvrdio okončanje karijere matičnog mu benda LCD Soundsystem.

Nakon izlaska trećeg a ujedno posljednjeg studijskog albuma grupe, “This Is Happening“, koji izlazi sljedećeg mjeseca te nakon što odradi zakazane promotivne nastupe Murphy će se otisnuti u druge projekte.

Također nema želju i dalje ostati u centru medijske pažnje te postati ‘ludo poznat’. “Vjerujem da postoji milijun razloga zašto bi bend i dalje trebao postojati. To bi bio dobar karijerni izbor jer smo u dobroj poziciji – no ja se nikada nisam mogao nositi s tim” izjavio je Murphy za list The Sun te dodao:

Muziku podržava

Ne želim postati ludo poznat. Volim da me se cijeni i poštuje, no nikada nisam htio od benda napraviti pop zvijezde. Tako da ne želim ponovno započinjati govoreći kako ne želim biti toliko velik. To je negativno. To je svršetak te bih sljedeću godinu i pol htio ići dalje koliko god to mogu podnijeti i napraviti nešto drugo.

Upravo sam ušao u 40. te moram slijediti svoje druge snove. Osjećam da smo napravili sve što se tiče LCD Soundsytema i mislim da više nemamo što dokazivati. Želim se okrenuti drugim izazovima.”

Muziku podržava