Laibach potpisuju soundtrack za “Iron Sky”

Muzika.hr
3744

Laibach potpisuje originalnu glazbu za SF film “Iron Sky” koja će 9. travnja biti objavljena na albumu “We Come In Peace“.

Sažetak SF filma: pri kraju Drugog svjetskog rata, tajni nacistički svemirski program izbjegao je uništenje bježeći na tamnu stranu Mjeseca. Kroz 70 godina u potpunoj tajnosti, nacisti su konstruirali gigantsku svemirsku utvrdu s brojnom vojskom letećih tanjura pripremajući se za invaziju na Zemlju.Film je 11. veljače imao svjetsku premijeru na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, a redatelj Timo Vuorensola o svom izboru glazbe kaže: “Sjedio sam u sauni sa svojim timom i jedan od nas, Jarmo Puskala, dosjetio se da bismo trebali napraviti film o nacistima na Mjesecu. Složio sam se i moj prvi zahtjev bio je da, ukoliko to napravimo, želim da Laibach radi glazbu za film.

Bila je to, u tom trenutku, nedostižna ideja, ali je u mojoj glavi ostalo kao opći stilski vodič, ne samo za glazbu, već za cijeli pristup filmu, i konačno, kada sam saznao da su zainteresirani za rad na filmu bio sam u ekstazi. Njihov originalni smisao za humor i simpatičan i pomaknut pristup će zaista zapaliti iskru u omraženom žanru filmske glazbe. Nadamo se da ćemo stvoriti nešto poput onoga što je Vangelis učinio za ‘Blade Runner’ – ne samo soundtrack, nego potpuno novi svijet koji odzvanja kroz muziku.”

Muziku podržava