Laibach i dalje u naletu

1573

Za slovenski kolektiv Laibach je prošla godina bila vrlo aktivna, objavili su dvostruki album “Anthems”, odsvirali europsku i američku turneju, objavili dva DVD-a “Laibach Videos” i “A Film From Slovenia”, zajedno s Minom Spiler iz Melodrom snimili verziju Rammsteinove pjesme “Ohne Dich”,… a u 2005. nastavljaju istim tempom.

Najavljen je izlazak novog DVD-a snimljenog na američkoj turneji, rad na novom albumu za koji kažu da će biti za sve veliko iznenađenje i mnogo koncerata i turneja. Za sve slovenske fanove prvi događaj će se dogoditi već 21. i 22. 4. kada će održati ekskluzivne nastupe u ljubljanskom Orto baru u sklopu “Orto Festa”.

Slijedi nastup u Zagrebu 7. svibnja u Boogaloo clubu za koji su Laibach specijalno dizajnirali plakat, nastup u Teatru Miella u Trstu, pa odlazak u Švicarsku, Francusku, Španjolsku, Belgiju, Nizozemsku, Njemačku, Švedsku, Finsku, Norvešku, Češku i Poljsku. Cijela turneja nastavak je predstavljanja presjeka njihove karijere i to uz obilježavanje 25. godišnjice postojanja Laibacha.

Muziku podržava