Lačni Franz: “Još uvijek smo ljuti na gluposti!”

1573

29. rujna u Tvornici kulture održat će se koncert Lačnog Franza, jednog od najboljih novovalnih bendova sa ovih prostora, kojim Tvornica započinje ciklus ‘25 godina Kulušića‘. Tom prigodom danas je održana press konferencija na kojoj su koncert najavili lider i pjevač Lačnog Franza Zoran Predin i gitarist Milan Prislan.

Svoj prvi nastup u Zagrebu Lačni Franz održao je u Lapidariju 1980. godine i od tada pa sve do 1996. kada prestaju s radom bili su redoviti gosti zagrebačkih klubova, kao i kasnije Zoran Predin koji je ostvario i iznimnu solo karijeru. Nakon što su u lipnju ove godine održali veliki povratnički koncert na Križankama shvatili su ‘kako su još uvijek ljuti na gluposti i kritični’ i to je ujedno bio i razlog zbog kojeg su pristali na ponude i odlučili se ponovo okupiti.

Kako bi podsjetili zagrebačku publiku na svoje rane dane odlučili su u Tvornici svirati stvari sa početka svoje karijere, dakle one koje su nekad svirali po Lapu i Kulušiću, odn. kako je naglasio Zoran Predin, bit će ‘malo popa, a puno rocka’.

Muziku podržava

Lačni Franz nastupit će u originalnoj postavi, a osim u Zagrebu održat će koncerte i u ostalim gradovima Hrvatske, pa se tako tijekom listopada očekuju nastupi u Puli, Rijeci, Splitu i Osijeku. Za sada ne razmišljaju o novom materijalu, premda ne isključuju mogućnost da jedan od tih koncerata bude i snimljen.

Kao predgrupa će na svim koncertima nastupiti mladi slovenski bend Mi2 čija je suradnja s Zoranom Predinom započela prije tri godine kada su oba benda zajedno nastupala na koncertu “Duboka grla”. Mi2 dolaze iz mjesta Rogatec, postoje već skoro 10 godina i u tom razdoblju izdali su četiri albuma, a uskoro slijedi i peti. Hrvatskoj publici su još prilično nepoznati, a u eter hrvatskih radio postaja namjeravaju se probiti obradom pjesme Indexa “Sve ove godine”.

Ulaznice za zagrebački koncert mogu se nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 70 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 90 kn. Ulaznice se pretprodaji mogu naći u sustavu Eventima (link na www.muzika.hr – Kupovina ulaznica).

Muziku podržava