Krnje okupljanje grupe The Jam

Stjepan Vrečko
1096

Grupa The Jam objavila je kako će se ponovno okupiti u originalnoj postavi s Bruceom Foxtonom i Rickom Butlerom, kako bi koncertno promovirala dvadesetu godišnjicu njihovog debi albuma “In The City“. Jedina ‘sitnica’ koja nedostaje da slavlje bude kompletno jest pjevač i gitarist Paul Weller.

Paul Weller ostvario je sjajnu solo karijeru i jedan je od vodećih britanskih kantautora. Za njega će uvijek biti mjesta u bendu, no trenutno nas čeka turneja i novi drum and bass album.” rekao je bubnjar Buckler, a na njegove riječi nadovezao se basist Foxton nadopunivši kolegu:

“Album ćemo objaviti tijekom ove godine, a turneja je namjerno organizirana kao jedna vrsta zagrijavanja prije odlaska na veliku turneju s vlastitim materijalom negdje u jesen. Dotad ćemo se malo zbližiti s obožavateljima, malo uživati… Ostao sam blizak s obožavateljima The Jama svih ovih godina. Znam da su naše pjesme značile toliko mnogo ljudima, a već godinama slušamo razne zahtjeve za nastupima uživo.”

Muziku podržava

Wellera će zamijeniti Russell Hastings na vokalu i gitaru, te Dave Moore na gitari i klavijaturama, a oni koji su vidjeli set listu kažu da se sastoji od sve samih uspješnica.

The Jam službeno su se razišli 1982., nakon posljednjeg koncerta u Brightonu, a iza sebe su ostavili brojke od 14 milijuna prodanih albuma i četiri prva mjesta na britanskoj ljestvici singlova.

Turneja započinje 2. svibnja u Oxfordu, trajat će dvadeset dana, a novi album Faxtona i Bucklera naći će se u prodaji tijekom ljetnih mjeseci.

Muziku podržava
Stisni