Kreće treće izdanje Karlovačko RockOff festivala

Muzika.hr
834

10. svibnja službeno kreće treće izdanje Karlovačko RockOff festivala i otvoreno je za autorske bendove i glazbenike rock i off usmjerenja.

Festival kojeg je osnovalo Hrvatsko društvo skladatelja s ciljem medijske deblokade mladih domaćih glazbenika, ove će se godine održati u organizaciji Karlovačkog i Unisona, hrvatskog glazbenog saveza.

Kao i na prethodna dva izdanja, festival će kvalitetnu domaću glazbu mladih autora i glazbenika predstaviti široj javnosti, uz intenzivnu medijsku i radijsku kampanju, a sve će kulminirati serijom koncerata na jesen u Zagrebu.

Odgovor na pitanje “Zašto se prijaviti na Karlovačko RockOff?” znaju prošlogodišnji finalisti. Pobjednički bend Gretta objavio je hvaljeni album, “Vakula” Ante Casha jedan je od hitova godine i najemitiranija pjesma lanjskog izdanja festivala, a Judette na krilima nagrade za najbolje autorsko ostvarenje priprema novi materijal.

Slično može potvrditi i prva generacija RockOffera – sinjski M.O.R.T. već ima dva jaka albuma, kantautorica Sara Renar je u međuvremenu nagrađena i Porinom za najbolju vokalnu izvedbu, a dubrovački Silente su od nastupa na RockOffu došli do pobjede na Zagrebačkom festivalu 2015.

Muziku podržava

“Nakon dvije uspješne sezone, treće izdanje festivala Karlovačko RockOff ima glavni zadatak još više tržišno afirmirati ovogodišnje sudionike, pred koncertnom klupskom publikom i što širim medijskim auditorijem. Između devet izvođača koje će među prijavama odabrati žiri festivala, te jednog po izboru publike, u tri koncertne večeri u listopadu žiri će, kao i lani, odabrati pobjednike u tri kategorije koji će nastupiti na završnoj večeri Karlovačko RockOff 2016“, izjavio je Hrvoje Horvat, umjetnički direktor festivala kojem će društvo u žiriju još činiti poznati hrvatski glazbenici i producenti.

Pravilnik i natječaj za Karlovačko RockOff 2016 bit će objavljeni na službenoj stranici festivala, a u međuvremenu, ostale aktualnosti pratite na službenom Facebooku.

Muziku podržava