Koncertna turneja Tommy Emmanuela po Hrvatskoj

1959

Tommy Emmanuel je postao je najuspješniji australski glazbenik svih vremena u domeni instrumentalne glazbe sa 4 platinaste i 3 zlatne ploče, taj vrhunski gitarista dolazi vrlo skoro na koncertnu turneju po Hrvatskoj. Kako smo već najavili Emmanuel će po treći put nastupiti u Zagrebu 25.1., a tu su još Rijeka (HKD, 22.01.), Zadar (HKK 23.01.), Čakovec (Centar za kulturu, 24.01.) i Osijek (HNK, 26.01.).

Tommy Emmanuel planetarno je poznat po svojoj briljantnoj tehnici sviranja akustične gitare, nepogrešivom osjećaju za ritam te izuzetno temperamentnim nastupima koji publiku diljem zemaljske kugle ostavljaju bez daha. On je neprikosnoveni showman među gitaristima, a kritika obično o njemu piše kao o ‘gitarističkom kralju‘. Jedan je američki novinar napisao da bi njegovi koncerti bili zanimljivi i kada ne bi odsvirao niti jednu notu.

Lista glazbenika s kojima je Tommy Emmanuel surađivao duga je i impresivna, na njoj su upisane superzvijezde poput Stevieja Wondera, Robbena Forda, Billa Wymana, Roberte Flack, Olivie Newton-John, Johna Denvera, Alberta Leea, Sir Georgea Martina, Michaela Boltona, Jerryja Reeda… Ovaj gitaristički virtuoz godišnje održi više od 300 nastupa.

Gost Tommy Emmanuela je riječki gitarist svjetske reputacije Damir Halilić Hal.

Muziku podržava

Koncerte u Rijeci, Zadru, Čakovcu i Osijeku organizira Zeta Opatija – organizator festivala svjetskih gitarista “Hal’s All Star Guitar Nights” koji će se i ove godine održati u nekoliko hrvatskih gradova. A zagrebački koncert organizira Nota.

Cijena ulaznice za koncerte je 160, 180 i 200 kuna.

Muziku podržava
Stisni