Koncerti Laibacha u Hrvatskoj

2830

Najpoznatija slovenska grupa na planeti Zemlja – Laibach održat će početkom svibnja tri koncerta u Hrvatskoj u sklopu velike europske turneje, i to u Splitu 5.5., u Rijeci dan poslije i Zagrebu 7. svibnja.

Za legendarni slovenski kolektiv prošla je godina bila vrlo aktivna: objavili su dvostruki ‘best of’ album “Anthems”, odsvirali europsku i američku turneju, objavili dva DVD-a “Laibach Videos” i “A Film From Slovenia”, zajedno s Minom Spiler iz Melodroma snimili verziju Rammsteinove (na njihov poziv) pjesme “Ohne Dich”…

Od početka 2005. nastavljaju istim tempom. Najavljen je izlazak novog DVD-a snimljenog na američkoj turneji, rad na novom albumu za koji kažu da će biti veliko iznenađenje i mnogo koncerata i turneja.

Muziku podržava

Hrvatski koncerti predstavljaju drugi dio europske turneje na kojoj Laibach ujedno obilježavaju 25. godišnjicu svojeg postojanja i za koju pripremaju presjek svog rada, pa tako najavljuju dvosatan program od kojeg će prvi sat biti posvećen novijem materijalu, a drugi sat starijim hitovima.

5. svibanj – Tvrđava Gripe, Split

Prvi nastup u Hrvatskoj održat će se na reaktiviranoj tvrđavi Gripe, a u organizaciji agenciji Monomedija. Pretprodaja ulaznica počet će 22. travnja i to u kavani Duje i CD shopu Dancing Bear po cijeni od 60 kuna. Cijena ulaznice na dan koncerta bit će 80 kuna.

6. svibanj – Festival Hartera, Rijeka

Za svoj prvi nastup u Rijeci nakon dugo godina grupa je odabrala je festival Hartera koji će se održati u bivšoj, prenamjenjenoj Tvornici papira. Fantastičan prostor kojeg je grad Rijeka odlučio prepustiti mladima ugostit će, osim Laibacha i Let3, Urbana, TBF te brojne DJ-e i mnoštvo popratnog programa u jednom od najvećih glazbenih događaja ove godine u nas.

7. svibanj – Boogaloo club, Zagreb

Dugogodišnje uzajamne simpatije Laibacha i Zagreba zasigurno će se potvrditi i na koncertu u klubu Boogaloo. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na slijedećim mjestima: CD Shop Kovač (Masarykova 14), Smart Shop (Ilica 37), Planet Music (Ilica 37), Klon (Preradoviceva 12), Plug & Play (Savska 9), Sirius (Iblerov Trg BB), Notorious (Ilica 1), www.unitedforcesmagazin.com, www.cmar-net.org, www.hawk-metal.org, www.eventim.hr. Cijena ulaznica na dan koncerta iznosi 120 kuna. Na aftershow partyju zabavljat će vas Tomi Phantasma & Schultz.

Muziku podržava