Ispred nas je još velik broj dobrih koncerata do kraja godine, no valja polako početi s planiranjem koncertnih izleta u 2020. godini. Kako bi na vrijeme ispunili svoje glazbene kalendare, donosimo vam popis – spektakl koncerti za 2020. godinu.

1Slipknot – Beč, 14.2. 

Američki heavy metal bend iz Den Moinesa dolazi u Beč. Specijalni gosti bit će im poljski metal bend Behemoth, a u sklopu ove turneje promoviraju album “We Are Not Your Kind”,koji je svjetlo dana ugledao krajem kolovoza.Osim u Beču, Slipknot će koncerte još održati u Stuttgartu, Münchenu, Milanu, Zürichu te u mnogim drugim europskim gradovima.

Ulaznice možete kupiti putem eventima.

2Liam Gallagher – Beč, 18.2. 

Liam Gallagher dolazi u Beč u sklopu turneje “Why Me? Why Not”, koja nosi naziv po albumu koji je objavljen 20. rujna. Drugi je to Liamov album nakon prvijenca iz 2017. “As You Were”, a na njemu su se našli singlovi “Shockwave”, uvodna pjesma na albumu, i “The River”. Turneju Liam započinje iduči tjedan koncertom u San Franciscu, a okončat će ju 21. veljače iduće godine u Parizu.

Ulaznice možete kupiti putem eventima.

3Five Finger Death Punch & Megadeth – Beč, 19.2. 

Američkom heavy metal bendu iz Los Vegasa Five Finger Death Punchu ovo će biti najveća headliner turneja po Europi. Kao specijalni gosti, uz njih će biti kalifornijski heavy metalci Megadeth. No to nije sve jer će im podrška biti nova rock senzacija Bad Wolves, najpoznatija po coveru hita Cranberriesa iz 1994. “Zombie”. Ako vam datum koncerta u Beču neće odgovarati, Five Finger Death Punch naći će se prije Beča i u Stuttgartu, Münchenu, Milanu, Pragu te u drugim metropolama.

Ulaznice možete kupiti putem eventima.

4Ozzy Osbourne – Beč, 26.2. – ODGOĐENO

Dobitnik Grammyja i nekadašnji Black Sabbathovac Ozzy Osbourne dolazi u Beč, a kao pojačanje i specijalni gost pridružit će mu se britanski heavy metal bend Judas Priest. Iako je imao zdravstvenih problema, Ozzy je ipak objavio datume koncerata u 2020. u sklopu turneje “No More Tours 2”. Uz Beč, na popisu europskih gradova obuhvaćenih aktualnom turnejom našli su se i Berlin, Prag, München i drugi.

5Andrea Bocelli – Ljubljana, 7.3.

Andrea Bocelli vraća se slovenskoj publici nakon četiri godine, s koncertom u Areni Stožice. Bocelli iza sebe ima 15 pop i klasičnih albuma, a zadnji naziva “Sì” objavio je prošle godine. Hrvatska publika je talijanskog tenora svjetske klase imala zadnji put priliku poslušati prošle godine u Areni Zagreb.

Ulaznice možete kupiti putem eventima.

6Rammstein – Klagenfurt, 25.5.

O tome koliko je Rammstein epic govori činjenica da je ovaj koncert već rasprodan! Klagenfurt je prva postaja njemačkog metal benda koji je mnogima mio zbog kombiniranja metala, industrial rocka i elektroničke glazbe, a nakon Klagenfurta slijede Njemačka, Švicarska, Belgija, Sjeverna Irska, Francuska, Italija, Polsjka, Estonija, Norveška, Švedska i Danska. Posljednji album, studijsko izdanje za koje se čekalo deset godina, izbačen je 17. svibnja ove godine te je bezimen. Na bezimenom albumu, nalaze se tri singla: “Deutschland”, “Radio” i “Ausländer”.

7System of a Down – Budimpešta, 17.6.

System of a Down napokon blizu Hrvatskoj! Zadnji put su nam najbliže bili 2017. godine na europskoj turneji, u sklopu koje su bili u Nickelsdorfu i u Firenzi. Nadolazeća turneja pak, osim Budimpešte, uključuje i Amsterdam, Berlin, Prag, Stockholm, Krakow, Lisabon i još sedam europskih gradova. Što se tiče njihovih izdanja, prošlo je četrnaest godina otkako su izdali zadnji album, dupli album “Mesmerize/Hypnotize”. Trenutno rade na novom albumu, no još nema nikakvih naznaka da bi mogao biti objavljen u skorijoj budućnosti.

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 4.10.

8Queen & Adam Lambert – München, 29.6.

Jasno je da nitko ne može nadomjestiti Freddija Mercuryja, no najbliže što možemo dobiti je Adam Lambert u simbiozi s Queenovcima Brianom Mayom i Rogerom Taylorom. Zajedno nastupaju od 2011. godine, a za iduću godinu spremaju turneju “Rhapsody tour”, u sklopu koje će nastupiti u Australiji, Novom Zelandu, Južnoj Koreji i u devet europskih gradova. Nama najbliže bit će 29.6. u Münchenu.

Ulaznice možete kupiti putem eventima.

9Green Day, Fall Out Boy, Weezer – Beč, 21.6. 

U lipnju iduće godine starta turneja “Hella Mega Tour”, u kojoj će snage udružiti Weezer, Green Day i Fall Out Boy. Uz njihove dobro poznate stvari, na repertoarima bendova naći će se i one nove. Green Day će 7. veljače iduće godine izbaciti album “Father Of All Motherfuckers”, a Weezer će 15. svibnja iduće godine objaviti album “Van Weezer”. Osim u Beču, ova udružena trojka koncerte će održati i u Parizu, Groningenu, Antwerpu, Glasgowu, Londonu, Huddersfieldu i Dublinu, nakon čega će se primiti američkog dijela turneje.

Ulaznice možete kupiti putem eventima.