Koncert grupe Vatra u subotu u Tvornici

1261

Grupa Vatra osnovana je 1996. Godine. Dvije godine kasnije objavljuju zapaženi debut “Izmedu nas” za Jabukaton što im donosi mnoštvo nastupa na velikim glazbenim manifestacijama poput “Zagreb gori”, “Crni mačak”, “Dani estrade i medija” te mnogo manjih. Album je producirao jedan od naših najcjenjenijih producenata, Denyken, a Vatra je snimila nekoliko zapaženih videospotova poput “Vrati se”, “Bilo je dobro dok je trajalo”, “L.A.” i “Ti znaš gdje se krije milost”.

Tokom 2001. godine započinju sa snimanjem novog albuma koji, na kraju samog procesa, biva izbrisan fatalnom greškom u kompjuteru(!). Ipak, nisu gubili nadu te pri kraju iste godine započinju posao ispočetka.

Trud im se isplatio već nekoliko mjeseci kasnije. Početkom 2002. potpisuju ugovor s diskografskom kućom Dallas Records. U isto vrijeme završili su i svoj novi videospot imenom “Putujem”, najavni single albuma “Andeo s greškom” koji će biti objavljen najesen. Mnogi ih uspoređuju sa slavnom beogradskom Ekatarinom Velikom, što su i potvrdili prije dva mjeseca kada su nastupili na velikom Tribute to EKV koncertu koji je održan upravo u Tvornici. Ulaz je moguć za 30 kn.

Muziku podržava

Vatra su:

Irena Celio – Cega (klavijature, back vokali)

Ivan Dečak (lead vokal, gitara)

Mario Robert Kasumovic (bubanj)

Boris Gudlin (bas)

Robert Kelemen (solo gitara)

Muziku podržava