Kompilacija Deana Martina “Forever Cool”

956

Ovih se dana u prodaji našla glazbena kolekcija posvećena jednoj od legendi showbusinessa – Deanu Martinu. Njemu u čast grupa svjetskih glazbenika snimila je nove duete za kompilaciju pod nazivom “Dean Martin: Forever Cool“.

Ovo specijalno CD/DVD izdanje donosi 14 poznatih Martinovih hitova u novim aranžmanima, te nekoliko rijetkih snimaka njegovih duhovitih šala iz studija. U snimanju albuma sudjelovali su Robbie Williams, Joss Stone, oscarovac Kevin Spacey, country pjevačica Shelby Lynne, talijanska pop zvijezda Tiziano Ferro, te mnogi drugi kvalitetni glazbenici i izvođači.

Dean Martin, pravim imenom Dino Paul Crocetti, rođen je 1917. godine u američko-talijanskoj obitelji. Bio je jedan od ponajboljih glumaca i pjevača tijekom 1950-ih i 1960-ih godina. Tijekom bogate karijere glumio je u mnogim filmovima, otpjevao brojne hitove.

Muziku podržava

Zajedno s Frankom Sinatrom i Sammyem Davisom Jr. bio je dio slavne Rat Pack ekipe, grupe glumaca/izvođača koji su tijekom 60-ih godina zajedno nastupali i glumili u filmovima. Također ga se povezuje i sa talijanskom mafijom, koja mu je navodno pomagala na početku karijere.

Kompilacijski album “Forever Cool” producirali su Jane Ventom, Laura Lizer, te Rob Christie, a za miksanje je bio zadužen Al Schmitt (Norah Jones, Ray Charles..).

Kevin Spacey je povodom izdanja ovog albuma izjavio: “Nitko nije bio cool kao on. On je sve činio tako lako, kao da je rođeni zabavljač. Znao je povezati i uključiti publiku, ali i ostale izvođače.”

Popis pjesama:
Who’s Got The Action feat. Big Bad Voodoo Daddy
Ain’t That A Kick In The Head feat. Kevin Spacey
I’ve Grown Accustomed To Her Face feat. Chris Botti
Baby-O feat. Paris Bennett
Who Was That Lady? feat. The Capitol Studios Orchestra
Please Don’t Talk About Me When I’m Gone feat. Robbie Williams
I Can’t Believe That You’re In Love With Me feat. Joss Stone
Just In Time feat. Dave Koz
Baby, It’s Cold Outside feat. Martina McBride
King Of The Road feat. Kevin Spacey
You’re Nobody ‘Til Somebody Loves You feat. Big Bad Voodoo Daddy & Shelby Lynne
Arrivederci Roma feat Tiziano Ferro
Everybody Loves Somebody feat. Charles Aznavour
Brahm’s Lullaby A Capella

Muziku podržava