Kolekcija klasika The Police u prodaji

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1142

Minimalistički pop sound s prizvucima reggaea britanskog tria The Police jedan je od najsvijetlijih točka glazbe kasnih ’70-tih i ranih ’80-tih godina prošlog stoljeća. Stewart Copeland, Andy Summers i Sting, mješajući neobične stilove stvorili su potpuno nov i svjež zvuk koji su razvijali tijekom pet studijskih albuma. Njihovi individualni talenti i karakteri rezultirali su raspadom benda, a zanimljivo je kako nitko od njih nikada nije osporio mogućnost ponovnog okupljanja.

O njihovoj popularnosti dovoljno je reći kako su za posljednji zajednički nastup, na “Amnesty International’s 25th Anniversary Tour” dijelili top honorar s U2. Iako se danas o The Police najčešće čuje u kontekstu Stingovog prvog benda, mora se istaknuti kako su oni, poput The Beatlesa, slomili Ameriku rasprodavši legendarni njujorški bejzbolski stadion Shea Stadion. Samo u UK su imali 50 hitova među Top 20!

U ožujku ove godine zasluženo ulaze u Rock’n’Roll Hall Of Fame, a vezano uz to veliko priznanje Universal ponosno omogućava ponovno slušanje jednog od najuspiješnijeg muzičkog kataloga svih vremena nazvanog “Every Breath You Take – The Classics“, remasteriranog u 5.1 tehnologiji.

0 Shares
Muziku podržava