Hibernacija je gotova, Kojoti opet snimaju

529

Nakon gotovo 17 godina hibernacije Kojoti su ove godine iznova stali pred publiku, a nedavno su se našli ponovno u studiju te su sada u posljednjoj fazi priprema oko objave luksuznog box-seta “Dragocjeno raskošno i blistavo“.

Počekom ovoga tjedna završili su tri nove pjesme od kojih će prva publici biti predstavljena već sljedeći tjedan, a nedugo potom bit će izbačena i druga. Obje pjesme bit će puštene u radijski eter te će biti objavljene digitalno na Deezeru. Prvu će pratiti lyrics video, a drugu i službeni video spot; oba će biti objavljena na YouTubeu, a režirat će ih Dalibor Barić.

Muziku podržava

“Dragocjeno raskošno i blistavo” bit će objavljen u izdanju Dancing Beara, a sadržavat će njihova tri dosadašnja studijska albuma ”Kojoti”, ”Halucinacija” i ”Sex Disco Kung Fu” te bonus materijale i dvije nove pjesme. Snimljene su u studiju G.I.S. u Jelušićima, nedaleko od Rijeke pod paskom snimatelja i producenta Mateja Zeca.

Uz gitarista Davora Viduku, pjevaču Alenu Marinu, basistu Vanji Marinu i bubnjaru Bobi Grujičiću na snimanju novih pjesama u studiju pridružili su se i gosti: bubnjar Leo Rumora, ovog puta u ulozi vokala, pjevačica Iva Močibob i Vedran Križan na klavijaturama. Instrumentalnu i vokalnu podršku bendu u novim pjesmama daje i virovitički multiinstrumentalist Danko Krznarić.

Riječ je o pjesmama koje nisu izvučene iz ladice, već su posve nove. Glazbu potpisuje Viduka, a u tekstovima mu je, kao i nekad, asistirao pjevač Alen Marin. Bend uživo možete uloviti na prvom samostalnom zagrebačkom koncertu u Tvornici kulture, 9. prosinca.

Muziku podržava