Knjige, glazba, multimedija, inovacije… na Zagrebačkom velesajmu

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1963

Od 8. do 13. studenog na Zagrebačkom velesajmu održat će se sajmovi Interliber, Inova, Sajam glazbe i multimedije, Educa.hr te projekt Info Restart.

Kao i svake godine, Interliber predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu. Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavit će se na Zagrebačkom velesajmu bogatim programom novih izdanja s najrazličitijih područja.

Svakodnevna predstavljanja novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice i okrugli stolovi samo su dio bogatog programa na izložbenim prostorima izlagača.

Muziku podržava

Desetu godinu zaredom, knjižnice i knjižničarska društva nastavljaju poticajnu suradnju s nakladnicima sudjelujući s nekoliko programa, a tu si u radionice za djecu i mlade, te nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Tradicionalno, prvog dana sajma bit će
proglašenje pobjednika natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine.
Nagrada nakladničke kuće V.B.Z. s nagradnim fondom od 100.000 kn,
najveća je nagrada u kulturi u Republici Hrvatskoj koja se organizira u
cilju poticanja razvoja domaće književne produkcije, te interesa za
čitanje domaćih autora.

S ciljem daljnjeg razvijanja kulturnih
veza i suradnje između nakladnika Hrvatske i Bosne i Hercegovine,
jedanaestu godinu za redom na Interliberu sudjelovat će Zadužbina “Petar
Kočić” iz Banja Luke.

Sajam glazbe i multimedije održava se po sedmi put. Tijekom proteklih godina mijenjao je svoju koncepciju, termin održavanja kao i sadržaje pratećih događanja.

Prezentacija proizvoda, usluga i trendova s područja multimedije i glazbe upotpunjena je atraktivnim zabavnim, edukativnim i stručno-pratećim sadržajima od show programa DJ-a i plesnih skupina, edukativnih radionica, natjecanja u plesu, nastupa domaćih i inozemnih glazbenika, te drugih aktivnosti.

U sklopu Sajma glazbe održava se i projekt Info Restart primarno namijenjen malim IT tvrtkama koji će ove godine promovirati male poduzetnike i tvrtke s originalnim proizvodima, te tvrtke koje u svojem poslovanju intenzivno koriste moderne tehnologije. Ponovo će biti organizirana izložba starih računala, kalkulatora i konzola ‘Retro Info’, kao i igračka natjecanja u sklopu manifestacije ‘Infogamer’, a tu je i izložba inovacija i novih proizvoda ‘Inova 2011’.

Muziku podržava
Stisni